Afbeelding
.

Bijpraatsessies ontwerp plannen binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - De binnenstad van Hattem verandert. Na de werkzaamheden aan de Markt en het Kerkplein, is de gemeente Hattem druk bezig met de plannen voor de tweede fase van de herinrichting van de binnenstad. 

Op dinsdag 8 en woensdag 9 december 2020 organiseert de gemeente bijpraatsessies in het projectkantoor van de herinrichting binnenstad aan de Ridderstraat 10. In persoonlijke sessies van 20 minuten met maximaal 2 personen per huishouden, ontvangt de gemeente graag opmerkingen en tips over het voorlopig ontwerp (VO) van de binnenstad van Hattem.

Op 19 augustus 2020 is een eerste Coronaproof bijeenkomst geweest over binnenstad fase 2. Op een constructieve wijze is door de aanwezigen input geleverd en zijn knelpunten en kansen opgehaald. OKRA landschapsarchitecten heeft mede op basis hiervan daarop een definitief schetsontwerp gemaakt. Dit is 16 september 2020 opnieuw gepresenteerd aan bewoners, ondernemers en andere belangstellenden. In de afgelopen maanden heeft NTP het schetsontwerp van OKRA verder gedetailleerd en technisch uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. 

Op dinsdag 8 en woensdag 9 december 2020 presenteren ze dit ontwerp. De uitvoering van fase 2 van de werkzaamheden in de binnenstad zal in 2021-2022 plaatsvinden. Gezien de coronamaatregelen wordt gewerkt met een persoonlijk tijdvak. In dit tijdvak is er ruimte voor één huishouden. Vanaf 09.00 uur ’s ochtends kan er tot 20.40 uur een gesprek van 20 minuten worden gereserveerd. Wilt u hier gebruik van maken? Meld u dan aan via gemeente@hattem.nl o.v.v. Binnenstad fase 2 inloop voorlopig ontwerp. Geef in de mail duidelijk aan hoe laat u wenst te komen, met wie, uw telefoonnummer en mailadres. U krijgt een bevestiging van uw mail. Bij klachten verzoekt de gemeente u om thuis te blijven. Verzocht wordt om rekening te houden dat het dragen van een mondkapje in een publieke binnenruimte vanaf 1 december verplicht is.

Wie op de hoogte wil blijven van de vordering van fase 2 van de plannen in de binnenstad kan de app ‘Binnenstad Hattem’ downloaden. In de app staat alle informatie vermeld.