Afbeelding
.

Wegafsluitingen en omleidingen werkzaamheden A28

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark op de A28. Op maandag 17 juli wordt gestart met de volgende fase van de werkzaamheden. De Voskuilerdijk wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook gaat van vrijdag 21 juli 20.00 uur tot en met maandag 24 juli 5.00 uur de snelweg A28 bij Wezep ter hoogte van afrit 17 dicht.

Afsluiting Voskuilerdijk

Vanaf 17 juli 7.00 uur wordt de Voskuilerdijk afgesloten voor alle weggebruikers. Tijdens de afsluiting wordt het gemotoriseerd verkeer en fietsers omgeleid via de Middeldijk. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. Om de duur van de afsluiting en omleiding van het viaduct Voskuilerdijk zo kort mogelijk te houden, geeft de aannemer prioriteit aan de bouw van het nieuwe viaduct. Naar verwachting kunnen fietsers eind 2023 weer gebruik maken van een fietsverbinding over het nieuwe viaduct. Gemotoriseerd verkeer kan vanaf eind april 2024 gebruik maken van het nieuwe viaduct. Deze planning is nog wel afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de weersomstandigheden.

Weekendafsluiting A28

Van vrijdag 21 juli 20.00 uur tot en met maandag 24 juli 5.00 uur is de snelweg A28 ter hoogte van afrit 17 dicht. Tijdens deze weekendafsluiting wordt dag en nacht aaneengesloten gewerkt om het oude viaduct volledig af te breken en de liggers voor het nieuwe viaduct te plaatsen. Er komt een uitkijklocatie op de Voskuilerdijk om de sloop van het viaduct en de plaatsing van de liggers te bekijken. De uitkijklocatie is vanaf vrijdagmiddag 21 juli vanaf 16.00 uur bereikbaar voor het publiek. Het uitkijkpunt is afgeschermd en staat los van het werkterrein en is bereikbaar via de openbare weg.

Doorgaand verkeer van de A28 wordt omgeleid via de A1 en A50. Op de A28 blijft bij het nieuwe viaduct tijdelijk een snelheidsbeperking van 90 km/uur.

Rotonde Rondweg/Duurzaamheidsstraat

Vanaf maandag 4 september is de rotonde Rondweg/Duurzaamheidsstraat afgesloten voor doorgaand verkeer voor de duur van 6 weken. Ook wordt de kruising Voskuilerdijk/Duurzaamheidsstraat afgesloten en aangepast. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Rondweg, Zuiderzeestraatweg en Duurzaamheidsstraat. Dit staat ter plaatse met borden aangegeven. Fietsers worden langs het werk geleid. In 2024 is naar verwachting de nieuwe aansluiting op de A28 gereed.

Afbeelding