Afbeelding
Foto: Help, ik ga logeren - Theatergroep Zwerm

Voorstellingen tijden Kinderboekenweek 2023

Algemeen

HATTEM- De Kinderboekenweek 2023 is van start gegaan. Ook dit jaar verzorgt Cultuurplein twee weken lang verschillende theatervoorstellingen voor ruim 3000 leerlingen van het basisonderwijs in de gemeenten Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek. 

Veelzijdig thema

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’. Een veelzijdig thema, want iedereens (t)huis is anders en thuis bestaat in verschillende vormen. “Het biedt bij uitstek een goed gespreksonderwerp waarin verschillen en gelijkenissen besproken kunnen worden en waarin we van elkaar kunnen leren, want wanneer voel je je ergens thuis? En wat maakt een (t)huis nou echt een thuis?”

Deze vragen komen ook aan bod bij de verschillende voorstellingen die daarmee naadloos aansluiten bij het thema van de Kinderboekenweek. Zo wordt er in de voorstelling ‘Schaap zoekt een thuis’ door middel van een mooi poppenspel zichtbaar gemaakt wat thuis en je thuis voelen eigenlijk betekent en in ‘Help, ik ga logeren’ wordt aan de hand van een logeerpartij weergeven hoe het er bij iemand anders thuis aan toe kan gaan en welke verschillende gewoontes daarbij horen.

Lesbrief

Bij elke voorstelling hoort ook een lesbrief die voor- of achteraf behandeld wordt in de klas, wat bijdraagt aan extra verdieping op het thema en een goede voorbereiding/verwerking van het theaterbezoek. Daarnaast zorgen de voorstellingen ervoor dat de leerlingen een mooie theaterervaring beleven waarin het thema echt tot leven komt.

De voorstellingen vinden plaats in verschillende theaters van de verschillende gemeenten: in De Heerd in Heerde, in het Kulturhus EGW in Epe, in het Kulturhus de Talter in Oldebroek en in MFA De Marke in Hattem.