Afbeelding
Foto: Aleida Kok - www.aleidakaooka.nl

Aleida Kok exposeert bij Palet in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE/HATTEM - Kunstenaarsvereniging Palet uit Zwolle organiseert elke zomer een tentoonstelling met werk van haar leden. Ter gelegenheid van het Hanzejaar 2023 is het thema dit jaar “Hanze van vroeger tot nu”. Passend bij de Hanze-sfeer van samenwerking en verbinding zijn 8 kunstenaars uit de andere Hanzesteden Kampen, Hattem, Elburg, Deventer en Zutphen uitgenodigd om mee te doen. Eén van hen is Aleida Kok uit Hattem.

“Een lid van Palet had mijn tentoonstelling in het Hattemse stadhuis destijds bezocht en een berichtje achtergelaten. Op een gegeven moment zochten ze contact met mij en vroegen me of ik ook een aantal werken wilde aanleveren voor de expositie”, legt Aleida uit. Twee werken van haar hand zijn nu te zien bij de tentoonstelling. “Het eerste werk is van wilgen in de uiterwaarden bij Hattem. Die vallen mij altijd op, met hun zilverkleurige blaadjes. Nu ben ik een schipperskind. We hebben altijd gevaren, tot mijn vader overleed toen ik zes was. Mijn moeder vertelde hoe we dan aan de andere kant van de IJssel aanlegden om daar melk te kopen. De link naar de tentoonstelling is dat we daarmee ook onderdeel van de Hanze waren, waarvan de handel natuurlijk een belangrijk onderdeel is.” Het tweede werk toont rotsblokken waar een bloem tussenuit groeit. “Ik vind het altijd mooi te zien in de natuur hoe groot de groeikracht is, zo sterk dat het rotsen kan splijten. De Hanze is ook zo sterk, het is er nu nog steeds. Er zit een boodschap in dat er ook in moeilijke tijden altijd hoop mag zijn.”

De tentoonstelling is ingericht in het gebouw aan de Bagijneweide 15 in Zwolle. Openingstijden: 2 september t/m 24 september 2023, donderdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur, donderdagavond 19.30-22.00 uur Op zaterdag 23 september is er een kunstmarkt. De ateliers bij Palet zijn open op zaterdag 23 en zondag 24 september. U bent van harte welkom. Zie ook www.paletzwolle.nl.

Afbeelding