Afbeelding
Foto: Liesbeth Rischen

Wethouder verrast 50 -jarig huwelijkspaar bij ROVA

Algemeen

HATTEM - Terwijl de zwerfafvalbrigade van Hattem aandachtig luisterde naar de presentatie over het recyclen van ons afval, sloop wethouder Koen Castelein naar binnen met een bos bloemen. Hij dankte de zwerfvalrapers voor het schoonhouden van de stad en richtte zich vervolgens tot twee bijzondere aanwezigen, Thea en Joop van der Werf. Het bleek precies de dag te zijn waarop ze 50 jaar getrouwd waren.

Naast de bloemen bood Koen het paar - heel toepasselijk- een vaas aan, gemaakt van gerecycled plastic. “We wilden dit bezoekje aan ROVA niet missen”, zei Thea. “We vieren het aan het eind van de maand, zodat onze zoon, die in Congo Brazzaville woont, er ook bij kan zijn.”

Niet alleen omdat Joop directeur was van de Andreasschool en Thea bij Deltion werkte, maar vooral ook door hun vele vrijwilligersactiviteiten, zijn Joop en Thea bekende Hattemers. Thea: “Het is mooi iets te kunnen betekenen voor mensen of projecten die vrijwilligers nodig hebben, zowel in Hattem als landelijk.”

Ze komen allebei van oorsprong uit het Friese Sint Nicolaasga, maar kregen pas in hun studietijd verkering. Ze wonen alweer 49 jaar in Hattem. “Er samen voor gaan, samen leuke dingen doen en elkaar de ruimte geven” is volgens Thea het recept voor een goed huwelijk. Zij kregen drie kinderen en een bonuskind en hebben zes kleinkinderen.

Het feest aan het eind van de maand zal als thema “groen” hebben. “We hebben geen spullen meer nodig, dus hopen we na het feest geld te kunnen doneren aan een bomenproject in binnen- of buitenland.”