Afbeelding
Foto: Angela van Erven

Schilderijententoonstelling in stadhuis

Algemeen

HATTEM – Voor het concert De Schilderijententoonstelling dat de Christelijke Muziekvereniging heeft gegeven zijn maar liefst 176 schilderijen gemaakt. Een selectie van deze kunstwerken is tot en met 24 mei te bewonderen in de hal van het stadhuis. Op 25 mei maken de schilderijen deel uit van het Kunstfestival.

Overweldigd

Omdat de CMH overweldigd was door de grote hoeveelheid deelnemers en de prachtige schilderijen die zijn gemaakt, vonden zij het een goed idee om de schilderijen tentoon te stellen in de hal van het gemeentehuis. Zo kunnen meer mensen nog langer genieten van wat er gemaakt is.

De selectie hiervoor hebben de leden niet zelf gedaan, omdat ook eigen leden ook een aantal schilderijen hebben gemaakt. Daarom heeft de CMH Bruno Barat, de voormalig kunstgalerijhouder en kunsthandelaar uit de Kruisstraat, gevraagd om een selectie te maken. 

Selectie

Bruno heeft alle schilderijen goed bekeken - geheel anoniem en onafhankelijk- en daar is een selectie van 12 schilderijen, van elk deel van het muziekstuk 1 exemplaar, uit voortgekomen. 

Daarbij is gelet op verschillende aspecten. Bij elk schilderij waren er weer andere redenen om die te selecteren. Het is een mooie geheel van een doorsnee van de deelnemers geworden. Van jong tot oud en van ervaren tot onervaren kunstenaar. 

Ook liggen er bij de tentoonstelling in het stadhuis programmaboekjes met meer informatie over het concert die mee meegenomen mogen worden.