Archieffoto
Archieffoto Foto: De Hattemer

Avondwandelvierdaagse Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Van 13 t/m 16 mei wordt in Hattem voor de 56ste keer de Avondwandelvierdaagse georganiseerd. Dit jaar zijn voor de wandelaars mooie routes uitgezet van 5 en 10 km. 

Vrijwilligers

Door de vrijwilligers worden intussen allerlei zaken geregeld. De verkeersregelaars volgen vooraf een speciale instructie per computer en route-uitzetters nemen van tevoren de routes door. Controleurs, leden van het Rode Kruis, muziekverenigingen en anderen bereiden zich allemaal voor om er samen een geweldige wandelweek van te maken. Op de scholen worden vooraf lijsten gemaakt van de deelnemers, met daarbij opgave van het aantal jaren dat men heeft deelgenomen, en het bestuur zoekt dan uit hoeveel medailles ingekocht moeten worden. 

Buurtsportcoaches

Dit jaar helpen de buurtsportcoaches opnieuw mee. Zij zorgen voor een verfrissing onderweg, samen met de plaatselijke supermarkten, zodat er onderweg geen drinkplaatsen voor groepen nodig zijn. De supermarkten leveren, naast Vadesto als sponsor, een prachtige bijdrage aan het evenement. Nieuw is dat dit jaar een derde supermarkt mee doet. Deze opent precies in deze wandelweek haar deuren. Deelnemers wordt wel aangeraden ook zelf voldoende drinken mee te nemen voor onderweg. 

Defilé

Net zoals voorgaande jaren zullen de vier wandeldagen afgesloten worden met het defilé langs een vast parcours door de binnenstad. De muziekkorpsen uit Hattem leveren hier ook een bijdrage aan. De organiserende Stichting Avondwandelvierdaagse Hattem vraagt daarom op deze avond de auto’s zoveel mogelijk buiten de route te houden voor een vrije doorgang.

Starttijden

Alle deelnemers starten maandag tot en met woensdag vanaf 17.30 uur (10 km) en 17.45 uur (5 km) vanaf de Van Heemstraschool aan de Hof van Blom. Het startbureau is gevestigd in deze school die daar welwillend een ruimte voor beschikbaar stelt. Om uiterlijk 21.30 uur moeten de wandelaars zich hebben afgemeld. Op donderdagavond kan iedereen vanaf 17.15 uur starten om zich daarna op tijd op te kunnen stellen op de aangegeven plaatsen voor het defilé dat om 19.30 uur begint vanaf de Hollewand. De deelnameprijs is voor wandelaars t/m veertien jaar 4 euro en vanaf vijftien jaar 4,50 euro. Inschrijven kan alleen op maandag 13 mei, vanaf 17.00 uur bij het startbureau. 

Hoewel er al veel vrijwilligers meewerken, is extra hulp van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen tijdens deze wandelweek even binnenlopen bij het startbureau om daar met de organisatoren te overleggen wat zij op dat moment, of volgend jaar, zouden kunnen doen.