Afbeelding
Foto: .

Paneel met artikel 1 Grondwet in raadszaal onthuld

Algemeen

HATTEM – In het stadhuis is maandagavond een paneel onthuld met daarop de tekst van artikel 1 van de Grondwet.

Het college wil middels dit paneel in de raadszaal het gelijkheidsbeginsel onder de aandacht brengen. Als wethouder diversiteit en inclusiviteit constateerde wethouder Castelein dat in veel overheidsgebouwen artikel 1 in de nabijheid van de beraadslagingen is te vinden. 

“Vooral de symbolische waarde van artikel 1 is enorm belangrijk. Om in onze nabijheid te hebben en ook om te markeren dat iedereen die zich in Nederland bevindt gelijk wordt behandeld. Ook nu in een samenleving waar we naar elkaar moeten kijken en oog moeten hebben voor elkaar. We zijn blij dat we nu ook in ons stadhuis een plekje hebben kunnen vinden.”

Burgemeester Sanderse gaf tijdens de commissievergadering mee : “Altijd wanneer we over de drempel stappen nemen we mee wie we zijn, waar we vandaan komen, welke achtergrond we ook hebben. Dat komt hier samen in het huis waar we mogen debatteren vanuit onze idealen en visies. Er is één belangrijk ding dat ons bindt en wat ons ook doet herinneren dat we allemaal gelijk zijn.” De burgermoeder markeerde dit met de laatste zinnen van een toepasselijk gedicht van Simon Vinkenoog. Daarna werd de Hattemse vlag van het paneel verwijderd met daarop de tekst van artikel 1 van de Grondwet, gevolgd door applaus van de commissieleden.

Afbeelding