Afbeelding
Foto: Angela van Erven

Warm welkom Sinterklaas

Algemeen

HATTEM – Sinterklaas kreeg dinsdagmorgen een warm onthaal van de kinderen van Het Palet op het stadhuis. Ook op de andere basisscholen kreeg de goedheiligman een groots welkom.

Al vroeg kwamen de basisschoolleerlingen van Het Palet naar het Marktplein, waar zij dinsdag in spanning wachten op de Sint en zijn gevolg. 

De goedheiligman overnacht traditioneel op de dag van zijn verjaardag op het gemeentehuis. Al was het hem dit jaar minder goed bevallen zo vertelde hij de kinderen. De meneer van de handhaving die in de kamer naast hem sliep, snurkte namelijk nogal hard. Burgemeester Marleen Sanderse was vereerd om dit hoge bezoek te ontvangen op het stadhuis. Net als bij de intocht regende het ook nu weer tijdens het bezoek van de Sint. De burgermoeder wilde dan ook van Sinterklaas weten of hij last had gehad van het vele water.

Ook dit keer gooide de regen geen roet in het eten en werd het een waar kinderfeest. Onder de muzikale klanken van Ons Genoegen werd er volop gefeest en de Sint en zijn pieten uitgezwaaid voordat hij met zijn stoomboot weer richting Spanje vertrekt. Natuurlijk liet hij eerst nog een paar leuke cadeautjes voor de Hattemse kinderen achter.

Afbeelding
Afbeelding
Sinterklaas te paard op het Vijzelpad