Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie .

Budget voor evenementen en activiteiten in binnenstad

Algemeen

HATTEM- Sinds 2014 heeft Hattem een Ondernemersfonds dat toeziet op de verdeling en bijdragen van gelden aan activiteiten en evenementen in de Hattemse binnenstad. Ondernemers in de binnenstad van Hattem betalen hiervoor via de heffing van de Reclamebelasting. De gemeente Hattem coördineert de heffing van de Reclamebelasting, het Ondernemersfonds verdeelt en draagt bij aan aanvragen voor het realiseren van activiteiten of evenementen in de binnenstad.

Door corona hebben er de laatste 2 jaar helaas geen activiteiten kunnen plaats vinden. Zoals het nu lijkt bestaat er een mogelijkheid om deze dit jaar wel weer te organiseren. Voor 2022 is hierdoor nog ruimte in de begroting van het Ondernemersfonds om bij te dragen in nog dit jaar te organiseren binnenstad activiteiten of evenementen. Het Ondernemersfonds roept dan ook mensen of organisaties op om, indien zij evenementen of activiteiten voor de Hattemse binnenstad willen organiseren, om hiervoor aanvragen in te dienen.

Criteria voor een mogelijke bijdrage zijn: de activiteit of het evenement draagt bij aan de promotie van de binnenstad van Hattem (heffingsgebied reclamebelasting). De activiteit of het evenement dient in overeenstemming met de doelstelling van de Stichting Ondernemersfonds Hattem te zijn, t.w. de activiteit of het evenement dient ter promotie van Hattem en als zodanig ook zich in de binnenstad van Hattem af te spelen. Aanvragen dienen van een goede onderbouwing van de kosten en baten (opbrengsten) voorzien te zijn in de vorm van een gedetailleerde begroting van alle financiële lasten, plichten en geraamde opbrengsten. De activiteit of het evenement dient daadwerkelijk gerealiseerd te worden. Bijdrages zijn mogelijk binnen de budgettaire ruimte van het Ondernemersfonds. Het Ondernemersfonds draagt slechts bij aan een begroting. Voor aanvragen of contact met het Ondernemersfonds kunt u mailen naar: secretariaat@ondernemersfonds-hattem.nl.