Afbeelding
.

Gemeentelijke belastingaanslagen dit weekend bezorgd

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Op zaterdag 30 januari wordt de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen 2021 bezorgd in Hattem. 

Dit is een gecombineerd aanslagbiljet waarop staan vermeld (indien van toepassing):

• aanslagregels OZB

• afvalsto­ffenhe­ffing (vastrecht)

• ledigingen restafval 2020

• rioolhe­ffing

• onderhoudsrecht graf

• WOZ-beschikking

Heeft u niets ontvangen via de post? Controleer dan eerst uw berichtenbox van MijnOverheid. Staat hier ook niets in? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, afdeling Belastingen via belastingen@hattem.nl of (038) 443 16 16.

Belastingaanslagen digitaal via MijnOverheid 

Wilt u de gemeentelijke aanslagen voortaan digitaal ontvangen? Dit kan via MijnOverheid. Meld u hiervoor aan via www.mijn.overheid.nl.

WOZ-waarde telefonisch met een taxateur bespreken 

Op 8, 11 en 17 februari tussen 15.00 uur en 20.00 uur kunt u uw WOZ-waarde telefonisch met een taxateur bespreken. Dit is handig als u twijfelt of de vermelde WOZ-waarde wel correct is. Naar aanleiding van het gesprek met de taxateur kan de gemeente de waarde eventueel herzien. Dat kan voorkomen dat u een bezwaarschrift moet schrijven. Maak een afspraak via www.hattem.nl/afspraak of (038) 443 16 16 en laat uw telefoonnummer achter. De taxateur belt u dan op.

Geef wijzigingen op tijd door 

Het tijdig doorgeven van wijzigingen kan onjuiste aanslagen voorkomen. Als u in de loop van het jaar verhuist, moet u dit tijdig melden in het stadhuis.

Betaling/Automatische incasso 

Op het aanslagbiljet staat een QR-code om uw aanslag met iDEAL betalen. Betaalt u niet via de QR-code, vermeld dan bij betaling van de aanslag altijd het volledige aanslagnummer als betalingskenmerk. Bij automatische incasso wordt het bedrag in acht termijnen afgeschreven. Op het aanslagbiljet staat een QR-code om een machtiging voor automatische incasso af te geven. U kunt ook een machtiging online afgeven via www.hattem.nl/belastingen. Eventueel kunt u ook telefonisch een machtigingskaart opvragen.

Kwijtschelding 

Als u weinig inkomen en vermogen hebt, komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding. U kunt dit aanvragen voor afvalsto­ffenheffing en rioolheffing. Vraagt u voor de eerste keer kwijtschelding aan? Vul dan online het kwijtscheldingsformulier in op www.hattem.nl/belastingen. U kunt het formulier ook aanvragen bij balie Belastingen in het stadhuis. U hoeft geen formulier in te vullen als u eerder kwijtschelding hebt gekregen en de gemeente toestemming hebt gegeven uw gegevens op te vragen. U krijgt dan automatisch bericht van de gemeente. Let op: een onvolledig ingevuld verzoekformulier wordt niet in behandeling genomen.

Vragen? 

Kijk voor meer informatie over bezwaar maken, een taxatieverslag aanvragen, automatische incasso en kwijtschelding op www.hattem.nl/belastingen. Een afspraak met een belastingmedewerker van de gemeente maakt u via www.hattem.nl/afspraak of (038) 443 16. 16.