Afbeelding
Foto: Hanze Gym Hattem

Dansers HanzeGym stelen de show

Sport

HATTEM – HanzeGym Hattem organiseerde zaterdag en zondag in samenwerking met de KNGU de voorrondes van het NK Jazz Dance in de Landstede Hal in Zwolle.

Aan deze voorrondes deden vijf wedstrijdteams van HanzeGym mee. Zaterdag was het de beurt aan de dansgroepen Energetix, Mixed-Up en Fresh. De spanning was voelbaar, maar eenmaal op de dansvloer spatte het plezier bij alle drie groepen ervan af en hebben ze alles gegeven om de jury voor zich te winnen.

Zondag mochten 2Dance en X-plosion hun dansen laten zien. Beide teams hebben al de nodige ervaring, maar een wedstrijd blijft altijd spannend want het is een jury sport. De geluiden uit het publiek waren positief en de meiden straalden.

HanzeGym deed goede zaken met een tweede plaats voor Energetix. Dansgroep Mixed-Up werd eerste. De groep Fresh en X-plosion behaalden een tweede plaats op het podium. Een vierde plek was er voor dansgroep 2Dance. Nu is het wachten op de officiële bevestiging vanuit de KNGU welke HanzeGym dansgroepen door zijn naar de NK Finales.