Afbeelding
.

Hanze Escape Event in Hanzestad Hattem

Algemeen

HATTEM - Speciaal voor het Hanzejaar wordt op 13 en 14 mei het Hanze Escape Event georganiseerd. Bezoekers en inwoners kunnen alleen tijdens dit weekend een game spelen waarbij ze door middel van het beantwoorden van vragen over de Hanzesteden moeten proberen te ontsnappen uit de stad.

Er zijn veel verschillende escape games door het hele land heen, die ook het hele jaar door te spelen zijn. Het bijzondere aan deze game is dat hij speciaal is ontwikkeld voor het Hanzejaar en ook alleen maar in dit weekend te spelen is. Hiermee wordt ingezet om zoveel mogelijk groepen tegelijkertijd het spel te laten spelen. Voor de snelste, grappigste of creatiefste groep zijn prijzen te winnen.

Hanze van nu
Het Hanze netwerk bestaat al meer dan 800 jaar. Ontstaan toen kooplieden en handelaren uit verschillende steden met elkaar gingen samenwerken om de handel te bevorderen. Die samenwerking is vandaag de dag nog steeds actueel. Zo werken 9 steden in het Oosten van Nederland samen aan de profilering marketing en aanbodontwikkeling van de Hanzesteden. Maar met dit evenement wordt de samenwerking ook centraal gesteld: alleen samen met de groep lukt het om de antwoorden te vinden op te vragen en te ontsnappen uit de stad. Op deze manier wordt de Hanzementaliteit van vroeger maar nu gehaald. Vanaf 1 mei zijn de tickets te boeken.