Afbeelding
Foto: .

Bankje aangeboden door Rotary Hattem-Heerde

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Genieten van de prachtige omgeving met zicht op de IJssel; dat kan nu dankzij een bijzonder cadeau van Rotary Hattem-Heerde aan gemeente Hattem. 

Vrijdagochtend werd een zitbank officieel in gebruik genomen, in de zwaaikom aan het eind van de Hoenwaardseweg, in aanwezigheid van wethouder Margriet Brouwer en enkele vertegenwoordigers van de Rotaryclub.

“We kunnen op deze manier als Rotary een bijdrage leveren aan de gemeenschap. Dit is één van de belangrijkste doelstellingen van onze club. Wij hopen uiteraard dat veel inwoners en toeristen vanaf deze plek van de prachtige omgeving zullen genieten”, deelt Rotarylid Jan Smit mee. Hij zit in de commissie die zich bezighoudt met het plaatsen van een tweetal bankjes in het werkgebied van Rotary Hattem-Heerde. Naast dit bankje in gemeente Hattem, komt er ook een bankje in gemeente Heerde, waarschijnlijk richting de Werverdijk. Deze wordt op een later moment overhandigd. Het bankje is bewust geplaatst nabij fietspaden en, net zoals de schilder Voerman ooit schilderde: met zicht op de IJssel.

Wethouder Brouwer bedankte de Rotary voor dit gebaar, dat volgens haar perfect past bij Hattem. “Duurzaamheid en ‘samen doen’ zijn voor ons als stadsbestuur van groot belang. Dat initiatieven uit de samenleving gestalte kunnen krijgen, vinden we daarbij heel belangrijk.” Dit bankje is een mooi voorbeeld hiervan, volgens de wethouder. “Het gebied nodigt uit tot bewegen en dit bankje draagt ook bij aan ontmoeting. Heel passend dus, zeker ook in dit mooie gebied.” Met de overhandiging aan de gemeente, komt in principe ook het onderhoud bij de gemeente liggen. De Rotary-leden gaven al wel aan dat zij altijd bereid zijn om te helpen bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Jan Smit en wethouder Brouwer verrichtten de onthulling van het bankje onder toeziend oog van Jan Ras en Brit van Rijssen, gezamenlijk voorzitter van Rotary Hattem-Heerde. Uiteraard werd het bankje gelijk uitgeprobeerd. Zie voor meer informatie over de doelstellingen en activiteiten van de Rotaryclub Hattem-Heerde: https://www.rotary.nl/hattemheerde/.