Afbeelding
.

Diamanten huwelijk voor Frans en Hennie

Algemeen

HATTEM- Nederland telde ongeveer 11,5 miljoen inwoners, een kopje koffie kostte nog 25 cent, iedereen hield zijn hart vast toen Sjoukje Dijkstra ten val kwam bij het kunstschaatsen en met een temperatuur van -7 °C was het behoorlijk koud. We spreken over donderdag 26 januari 1961. Het is ook op deze dag dat Frans van Erven en Hennie Eikelboom elkaar het jawoord gaven in het stadhuis van Hattem.

Het is niet veel mensen gegeven dat ze de dag kunnen vieren dat ze 60 jaar getrouwd zijn, maar voor Frans en Hennie was het afgelopen 26 januari zover dat zij hun diamanten huwelijk mochten vieren. Een echte mijlpaal kunnen we wel zeggen. Helaas gooide corona roet in het eten en was het niet mogelijk om de dag zo te vieren zoals ze in gedachten hadden.

Met wat hulp en de nodige verrassingen is er toch voor gezorgd dat deze dag niet onopgemerkt voorbij kon gaan en werden de tortelduiven op deze heugelijke dag in het zonnetje gezet. Ondanks alle beperkingen kunnen ze terug kijken op een mooie dag waarbij ze de nodige felicitaties mochten ontvangen waaronder een brief van het koninklijk huis.