Afbeelding

Hattem nog niet geplaatst voor nacompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Wanneer de uitslagen op de andere velden wat gunstig zouden vallen, had Hattem zich in de thuiswedstrijd tegen Rouveen kunnen verzekeren van plaatsing voor de nacompetitie voor promotie. De concurrenten verspeelden inderdaad punten. Omdat Hattem de wedstrijd tegen de groenhemden echter niet in winst kon omzetten, zal het volgende week in de laatste competitiewedstrijd een nieuwe kans krijgen om zich alsnog te plaatsen voor de nacompetitie.

Tactisch steekspel

De bedoelingen van de geel-blauwen waren helder. Voor de winst gaan en de 3e plek in de rangschikking behouden. De eerste kans van de wedstrijd was ook voor Hattem. Na een crosspass kon Maikel Rave op rechts een mooie voorzet afleveren op Felix Besseler. Helaas zag hij zijn kopbal net naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen. Gaandeweg de eerste helft hielden beide teams elkaar in de greep en leek het een tactisch steekspel te worden. Hattem-doelman Alec van Dijk moest zich voor rust nog een keer flink strekken naar de hoek om een doelpunt te voorkomen terwijl Felix Noordberger kort voor rust nog twee kansen had om de score te openen. Beiden werden niet benut zodat de teams met de brilstand gingen rusten.

Meer kansen

In de tweede helft speelden beide teams meer aanvallend waardoor de wedstrijd wat opener werd en er over en weer de nodige kansen ontstonden. Hattem had al vrij snel een kans. Na een goede opbouw volgde uiteindelijk een voorzet over rechts van Jort Steenman op Wesley van Winsum. Helaas kon hij de bal net niet de juiste richting mee geven en ging zijn inzet net langs de paal. Hattem had via een vrije trap van Daan van Enk bijna de voorsprong te pakken. Zijn inzet werd door de muur van richting veranderd waarna Maikel Rave ook in de rebound het net niet kon vinden. Hattem hield de druk er op en creëerde wat mogelijkheden. Een inzet van Felix Noordberger leverde nog geen doelpunt op, maar niet veel later was er toch de voorsprong voor Hattem. Een afgemeten vrije trap vanaf de zijkant werd door Felix Besseler op waarde geschat en met een mooie dropkick verlengde hij de bal in de verre hoek waarbij de doelman kansloos was; 1-0. Lang kon Hattem echter niet genieten van die voorsprong. Na een verre ingooi kwam de bal via een kopduel en de kluts bij de vrijstaande Bouwmeester die Hattem-doelman van Dijk met een mooie schuiver kansloos liet. Rouveen had in de slotminuten nog een aantal kansen op de volle winst te behalen maar telkens vonden de groenhemden Alec van Dijk op hun weg die met een aantal puike reddingen zijn doel goed verdedigde. Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand en moesten beide teams tevreden zijn met een punt.

Keurige 3e plaats

Ondanks het puntverlies behoudt Hattem de 3e plaats op de rangschikking en kan het zich alsnog bij de laatste competitiewedstrijd plaatsen voor die nacompetitie. Met 1 punt voorsprong op Zwolsche Boys en 2 op Fc Ommen weet het dat die twee elkaar volgende week treffen. Hattem heeft het evenwel in eigen hand en zal in de te spelen uitwedstrijd tegen DVC Dedemsvaart, dat nog strijdt om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, zelf de punten binnen willen halen.