Afbeelding
.

Vijftigste Hola beker op de “Hattemse”

Sport

HATTEM - Prima baan, prima stemming, pittige wedstrijd: zo zou je de strijd om de zilveren HOLA beker op de Hattemse Golf en Country Club kunnen samenvatten. Sinds 1973 is dit de wedstrijd waarmee het nieuwe seizoen wordt geopend, dus nu een vijftigjarig jubileum.

HOLA staat voor Hoog –Laag , dat wil zeggen dat teams bestaan uit een onervaren (hoge handicap) en een ervaren golfer (lage handicap), die samen tot een zo hoog mogelijke score moeten zien te komen. Erg leerzaam voor de onervarenen, en interessant voor de meer ervaren spelers, die kunnen kennismaken met de nieuwelingen. Bij terugkomst in het Clubhuis werden de spelers verwelkomd door een Abraham.

De scores lagen dicht bij elkaar, maar het duo Elleke Vroegindeweij en Pem van Heek werd geheel verdiend de winnaar en mag hun namen op de beker laten graveren. Als toetje was er voor alle deelnemers de uitdaging om hun bal met een schot van vijftig meter zo dicht mogelijk bij een prachtige fles wijn te laten landen. Rieky Berends was de beste en kon de fles meenemen.

Een toast op het nieuwe seizoen en een prima Hattemse Hoeve maaltijd in het Clubhuis rondden de dag af.