Afbeelding

Hatto Heim verliest bij OWIOS

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Hatto Heim verloor zaterdag een belangrijk duel in Oldebroek. Door dit verlies wordt handhaving in de 2e klasse steeds moeilijker.

Hatto Heim begon zonder Roan Admiraal die zich vlak voor de wedstrijd moet terugtrekken met een enkelblessure. Bij OWIOS startte de 15-jarige Vinn van Koldenhoven in het doel en deed dat prima. De eerste 15 minuten begon Hatto Heim goed en had de overhand op het veld. In de 9e minuut kwam Van der Worp van Hatto Heim goed door aan de rechterkant en zette spits Jesse Winkelaar aan het werk, die kon een goede voorzet geven op Robin van der Ziel die de bal via een tegenstander net naast zag gaan.

In de 15e minuut probeerde Hatto Heim, te dicht bij de middellijn, de spits van OWIOS Uitslag buitenspel te zetten, maar Hatto Heim zag de snel doorkomende linker aanvaller Jasper Schut over het hoofd die dan na de dieptepass een leeg veld voor zich had. Hij gaf een goede voorzet op de nog steeds meelopende Hendrik Uitslag en de 1-0 was een feit. Hierna ging Hatto Heim minder spelen, terwijl OWIOS juist met iets meer vertrouwen speelde. Toch kreeg Hatto Heim ook nog wel kansen in de eerste helft. In de 39e minuut nam Elnathan van Dijk de bal mee naar de achterlijn aan de rechterkant. Hij gaf een puike voorzet die helaas niet op waarde werd ingeschat door spits Winkelaar die de vrije kopkans naast kopte.

De tweede helft bracht Coach Walderveen Twan van Rijssen in en die begon direct zijn noeste arbeid in te zetten om de stroef lopende ploeg weer op gang te krijgen. In de 60e minuut kwam OWIOS via de rechterkant door en Jasper Schut gaf andermaal een goede voorzet en Erik van Haagen kon eenvoudig inschieten, de 2-0 stond op het scorebord. In de 62e minuut gaf Van de Worp van Hatto Heim een goede voorzet op de snel inkomende Bram Neuteboom die kon binnentikken maar de jonge doelman van Koldenhoven stond de intikker in de weg. Coach van Walderveen ging nog wat aanvallender wisselen en aan het einde van de wedstrijd werd centrale verdediger Michel Koridon ook de spits ingestuurd. Hier kwamen een aantal goede mogelijkheden uit, maar het verdiende doelpunt blijft uit.

In de blessuretijd won Koridon een luchtduel en kopte de bal onberispelijk in de hoek. Er werd echter voor buitenspel gefloten door de jonge scheidsrechter Achammachi op aangeven van de assistent grensrechter van OWIOS. Het in de ogen van de Hattemers ‘glaszuivere doelpunt’ werd helaas afgekeurd. Het was een zeer povere wedstrijd van beide ploegen die allebei in de problemen zaten en, OWIOS loopt nu weg uit de onderste regionen en Hatto Heim zakt dieper weg.

Hatto Heim speelt volgende week thuis tegen FC Horst waar Hatto Heim in een knotsgekke wedstrijd met 10 man met 1-5 won.