Felix Besseler, Wesley van Winsum en Felix Noordberger scoorden allen twee keer
Felix Besseler, Wesley van Winsum en Felix Noordberger scoorden allen twee keer Foto: Gonny van Duinen

Grote overwinning v.v. Hattem

· leestijd 2 minuten Sport

HATTEM - Hattem heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Avereest prima hersteld van de halve misstap van twee weken geleden en stuurde de hekkensluiter met een 8-1 nederlaag terug naar huis.

In het eerste kwart van de wedstrijd zaten de geel-blauwen nog niet echt in de wedstrijd, maar daarna kwam het team dan toch flink op stoom. De rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong en na de thee prikten de mannen er nog maar liefst 5 bij zodat opnieuw een driepunter kon worden bijgeschreven. Felix Besseler, Wesley van Winsum en Felix Noordberger scoorden allen twee keer, de overige doelpunten kwamen op naam van Maikel Rave en Jens Borger.

Hattem kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een hoekschop van Avereest werd goed onderschept waarna Jari Dunnink met een mooie pass Wesley van Winsum voor Avereest-doelman van de Beld wist te zetten. Met een mooi diagonaal schot opende van Winsum de score en leek er voor Hattem geen vuiltje aan de lucht. Avereest was echter niet van plan het Hattem zo makkelijk te maken en kreeg in de periode hierna een aantal mogelijkheden. Avereest-spits Baauw tekende de gelijkmaker aan. Hattem herstelde zich echter vrij snel na deze tegentreffer. De bezoekers leden balverlies op het middenveld waardoor Felix Besseler met een uitstekende pass Maikel Rave vrij speelde. Hij omspeelde de uitgelopen doelman en kon de bal simpel in het lege doel schuiven. Kort voor rust een goede fase van Hattem waarbij het Avereest onder druk zette. Na een goede actie van Jari Dunnink kapte hij zijn tegenstander uit waarna hij de bal op Felix Besseler speelde die de vrije hoek vond en de 3-1 liet aantekenen.

Na een uur spelen was daar de 4e treffer van Hattem. Wesley van Winsum werd vrij gespeeld en kreeg veel ruimte en tijd om rustig aan te leggen en de bal met een afgemeten schot in de vrije hoek te plaatsen. Jari Dunnink speelde even later Felix Besseler met een mooie pass vrij die vervolgens de hoek kon uitkiezen en de 5-1 liet aantekenen. Felix Noordberger werd met nog ca. 25 minuten spelen ingebracht vond al vrij snel het doel; 6-1. Hij had de smaak te pakken want na een goede aanval via de ingevallen Sam Broekhuis en Tigo Zoomers was hij bij een voorzet van Zoomers net wat sneller dan de Avereest-verdedigers om de bal bij de 1e paal binnen te tikken.

Had Avereest dan helemaal geen kansen? Zeker wel: tot tweemaal toe zat de verdediging van Hattem even mis en kwamen de aanvallers van Avereest tot 2x toe alleen voor Hattem-doelman Puck Pool. In beide gevallen kwam hij als winnaar uit het duel en voorkwam een tegentreffer. Het slotakkoord van deze wedstrijd wordt dan geschreven door Jens Borger. Uit een hoekschop vanaf de linkerkant sprong hij het hoogste van allemaal en liet Avereest-doelman v.d. Beld met een prima kopbal kansloos.

De selectie van trainer Herman Oosterhaar boekte opnieuw een grote overwinning en kan in dit kalenderjaar prachtige cijfers overleggen. Door de overwinning op Avereest en het puntverlies van Zwolsche Boys klimt Hattem naar de 3e stek in de ranglijst en blijft het meedoen in de strijd om een periodetitel. Volgende week treft Hattem in Dalfsen het team van ASC ā€™62.