Afbeelding

Hattem hervat competitie met overwinning

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Bij de start van de 2e helft van de competitie is Hattem goed uit de startblokken geschoten. De bezoekers van DVC uit Dedemsvaart werden met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Beide teams begonnen op het zware veld vol energie. Het was DVC die op voorsprong kwam. Balverlies in de opbouw, de verdediging die even niet goed stond waardoor de DVC-aanval gevaarlijk door kwam. Hattem-doelman Pool probeerde nog te redden, maar tikte zijn tegenstander net te veel aan: strafschop. Martijn Ballast liet Pool geen kans en bracht de 0-1 op het scorebord. Daarna was het wel gedaan voor DVC en nam Hattem het initiatief in de wedstrijd. Kort voor rust kwam de beloning. De in de selectie terugkeerde Maikel Rave had op rechts de ruimte om een voorzet te geven welke vervolgens door Felix Besseler werd gepromoveerd tot een doelpunt.

Heer en meester

Na rust was Hattem heer en meester. Maikel Rave schoot de bal via een volley met links snoeihard achter de DVC-doelman. Wesley van Winsum profiteerde van gepruts in de verdediging van DVC. Hij pikte de bal op halverwege de helft van DVC, zag de doelman te ver voor het doel staan en wist de bal met een bekeken stift over de doelman heen te lobben; 3-1. Maikel Rave won een duel om de bal van de DVC-doelman en zag Wesley van Winsum vrij staan die uiteindelijk de bal in het lege doel kon werken. Felix Noordberger was koud in het veld toen hij al het net vond. Hattem controleerde vervolgens de wedstrijd simpel en er veranderde niets meer aan de stand.

ā€œDoor een goede instelling en veel energie in de wedstrijd te leggen beloont het team zichzelf met een terechte driepunterā€, stelt de club. Op de ranglijst zit het allemaal kort op elkaar waarbij het verschil tussen de nummer 5 en 11 slechts 3 punten is. Volgende week speelt Hattem een uitwedstrijd tegen Rouveen, de huidige nummer 3 met 20 punten.