Afbeelding

Sv Hatto-Heim 1 onderuit met 7-3

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Sv Hatto-Heim is bij titelkandidaat vv Unicum niet goed uit de startblokken gekomen na de winterstop. Het voorbereide tactische plan kon na 15 minuten de prullenbak in omdat keeper Mensink met twee maal geel van het veld gestuurd werd. Hij zag zijn ploeggenoten vervolgens afgedroogd worden in Lelystad met 7-3.

Na 15 minuten werd spits Jesse Winkelaar van Hatto-Heim aan het werk gezet en ging op de keeper af, maar werd neergehaald binnen de 16 meterlijn. Scheidsrechter Kaya Bunyamin zag dit echter anders. Dan een cruciaal moment voor het doel van Hatto Heim. De bal werd hoog voorgezet en kwam binnen het 5 metergebied. De spits van Unicum sprong mee met keeper Mensink en kopte de bal in het doel. ā€˜Een keeper mag niet aangevallen worden in het 5 metergebied als die de bal in zijn bezit heeft (twee handen)ā€™, maar de scheidsrechter was de mening toegedaan dat keeper Mensink dat niet had. Hevig protest van Keeper Mensink leverde hem een gele kaart op. Hij bleef doorgaan en kreeg voor uitschelden de tweede gele kaart en kon van het veld. Esmer van Gelder kwam voor hem in het doel. Van Gelder deed het verder prima ondanks de doelpunten tegen. Zo werd het 1-0 en kwam Hatto-Heim met tien man te voetballen; een onmogelijke missie. Voor rust scoort Unicum nog tweemaal.

In de 57e minuut een scrimmage voor het doel van Hatto Heim waarbij de 4-0 werd gescoord. Een paar minuten later vielen de 5-0 Ć©n 6-0. In de 64e minuut kwam bij Hatto Heim Robin van der Ziel er in voor Twan van Rijssen. Dit resulteerde direct in een doelpunt voor Hatto Heim: de jonge Van der Ziel speelde zichzelf goed vrij en gaf een steekbal op Jesse Winkelaar die de 6-1 binnen schoot. In de 72e minuut scoorde Hatto Heim de 6-2. Elnathan van Dijk zette de aanval op, stuurde Robin van der Ziel aan door de linies van Unicum en die legde de bal neerlegde voor de doorgelopen Elnathan van Dijk die scoorde. In de 74e minuut werd Ward Willemsen weggestuurd en hij scoorde de 6-3. In de 80e minuut het laatste doelpunt van de middag voor Unicum, de eindstand 7-3 stond op het scorebord. Volgende week de zeer belangrijke wedstrijd, om aansluiting te houden, thuis tegen VSCOā€™ 61.