Afbeelding
Foto: .

Indisch Golfweekend 2022

Sport

HATTEM- Afgelopen weekend heeft op de Hattemse Golf & Country Club, gelegen aan de Veenwal, voor de 74e keer het Indisch Golfweekend plaatsgevonden.

In 1948 voor het eerste georganiseerd door oud-Hattemer Kees Tielenius Kruythoff, is het een meerdaags golftoernooi voor golfers met Indische ‘roots’. Hiermee wordt bedoeld: geboren zijn in het voormalig Nederlandsch Indië of Indonesië, daar gedurende een periode hebben gewerkt of gewoond, of kind zijn van in Nederlands Indië geboren ouder(s) en opgevoed in een ‘Indisch milieu’.

Het IGW begon vrijdags met de gebruikelijke individuele Stableford wedstrijd en op de zaterdag werden er twee verschillende spelvormen gespeeld. De lagere handicappers speelden een individuele tegen-par wedstrijd en voor de overige deelnemers was het een greensome wedstrijd. Op zondag spelen de Hattemers traditioneel tegen de IGW deelnemers op basis van niet-mixed greensome teams. Dit jaar verdedigde de Hattemse golfers de Trofee en wederom wonnen ze, weliswaar met minimaal verschil, zodat bestuurslid Reint van der Meulen de Tielenius Kruythoff Trofee in ontvangst mocht nemen.

Gedurende de dagen is er in het clubhuis een Indische sfeer gecreëerd en het is een goede gewoonte dat er elke avond Indische gerechten op het menu staan. “Ook dit jaar was dat weer voortreffelijk en smakelijk geregeld. Volgend jaar is het 15e lustrum en mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen, stuur dan een email naar igw-hattem@hotmail.com.”

!