Kevin Veger scoorde een hattrick in de 1e helft
Kevin Veger scoorde een hattrick in de 1e helft Foto: Gonny van Duinen

Prima competitiestart voor Hattem

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Vooraf bestonden er zeker vraagtekens over hoe de vernieuwde selectie van trainer Oosterhaar zich zou meten met de tegenstanders in de competitie. In de eerste wedstrijd heeft het team laten zien dat het uit het goede hout gesneden is. Zwolsche Boys werd met 0-6 verslagen.

Thuisclub Zwolsche Boys leek in de beginfase met bravoure het verschil te willen maken, maar daar was binnen 10 minuten al niets meer van terug te vinden. Werd een goede combinatie van Hattem eerst nog door de groen-witte verdediging geblokt; nog voordat er 10 minuten waren gespeeld was het Kevin Veger die de bal na een gerichte kopbal van Felix Besseler, die Boys-doelman Jager niet onder controle kreeg, simpel over de doelman lepelde en Hattem op voorsprong bracht. Hierna controleerde Hattem de wedstrijd en beperkte de thuisclub zich tot verdedigen en het hanteren van de lange bal. Na een kwartier was het dan al bijna 0-2. Jari Dunnink kwam vrij op links en kon vrij uithalen. Zijn goede inzet werd door de doelman nog gekeerd. Even later was het vanuit een hoekschop van Jort Steenman dan toch raak. Kevin Veger verraste met een simpele intikker doelman Jager in de korte hoek. Kevin Veger had er zin in en maakte 3 minuten later zijn derde waarmee hij een glaszuivere hattrick kon aantekenen. Kort daarna was het Wesley van Winsum die, na een prima voorzet van Rick Dalhuisen op Felix Besseler, door laatstgenoemde in de gelegenheid werd gesteld het vrije net te vinden. Hattem had het tegenvallende Zwolsche Boys op de knieƫn en kon de eerste helft rustig uitspelen.

Zwolsche Boys had in de tweede helft natuurlijk niets meer te verliezen en probeerde wat opportunistischer te spelen. Veel leverde hen dat echter niet op te meer omdat de Hattemer verdediging met sluitpost Puck Pool goed stond en niets weggaf. Trainer Oosterhaar wisselde uit voorzorg Jens Borger en Jari Dunnink waardoor Chris Oosterveen en Niels Schiphorst binnen de lijnen kwamen. Kort hierna bracht Wesley van Winsum de stand op 0-5. Even later werd ook hem rust gegeven en kwam Felix Noordberger binnen de lijnen voor de laatste 20 minuten. Hij bracht uiteindelijk de eindstand op 0-6.

Uiteraard een mooi resultaat van Hattem bij de start van de competitie. ā€œOok al had de tegenstander vandaag niet het niveau van een team wat kampioensaspiraties heeft, toonden de geel-blauwen dat ze zich niet laten verleiden om te verzanden in het niveau van de tegenstander. Een prima wedstrijd wat goed vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd.ā€ Komende zaterdag speelt Hattem de eerste thuiswedstrijd van de competitie waarin VHK uit Sint Jansklooster de tegenstander zal zijn.