Afbeelding

Sv Hatto-Heim wint bekerwedstrijd

Sport

HATTEM- Op een herfstachtige zaterdag stond de bekerwedstrijd sv Hatto-Heim - IJ.V.V. IJsselmuiden op het programma. Dankzij een goal van Van der Ziel pakte de thuisploeg de winst.

De ploegen waren de eerste helft aan elkaar gewaagd. Slechts een paar kansen, maar gescoord werd er niet. Tweede helft begon goed voor sv Hatto-Heim. Een zwabberbal van Bram Neuteboom zou bijna het doel ingaan, maar van Dyk redde knap. Ook Twan van Rijssen kreeg een enorme kans, maar hij kreeg de bal niet op tijd onder controle om de keeper te passeren. IJ.V.V. kreeg ook een paar kansjes namens Rinze Kroeze en Job van den Berg, maar keeper Mensink stond op de goede positie.

De stand bleef lang op 0-0 staan. Waar iedereen dacht dat deze wedstrijd zou eindigen in de brilstand, was het als een duveltje uit een doosje Robin van der Ziel die twee spelers passeerde en beheerst de bal achter doelman van Dyk schoot: 1-0. Twee minuten later floot scheidsrechter Molenaar uit Ulft af voor het einde van de wedstrijd. Zo pakte sv Hatto-Heim toch nog drie puntjes uit drie wedstrijden. Go Ahead Kampen won van WHC met 4-0 en pakte zo de volle buit. Eindstand: 1 - Go-Ahead Kampen 3 - 9 punten, 2- WHC 3 - 6 punten, 3 - sv Hatto-Heim 3 - 3 punten, 4 - IJ.V.V. 3 - 0 punten.

Zaterdag start de competitie: sv Hatto-Heim ontvangt dan Batavia’90 uit Lelystad. Aanvang 14.30 uur.