Afbeelding
.

Tim Marsman naar Europees Kampioenschap in Portugal

Sport

HATTEM- Na een sterke eerste seizoenshelft heeft het 21-jarige Hattems wielertalent Tim Marsman een uitnodiging ontvangen van bondscoach Adriaan Helmantel voor het Europees Kampioenschap. In zijn leeftijdscategorie tot 23 jaar zal het EK gehouden worden in Portugal van 7 t/m 10 juli.

Op 8 juli zal Tim aan de Mixed Relay Team Time Trial (afstand 44 km.) deelnemen. Vervolgens staat hij op 10 juli aan de start van de wegwedstrijd met een afstand van 147,4 km.

ā€œHet is en blijft een eer om je vaderland te mogen vertegenwoordigen op een kampioenschap. Van spanning is geen sprake, doordat ik vaker met de Nederlandse selectie op pad ben geweestā€, aldus de 21-jarige Hattemer.

Na een sterke seizoenstart, met internationale ereplaatsen en overwinning van UCI-wedstrijd in Normandiƫ (Fr.), toonde Tim vormbehoud in de week van de Nederlandse Kampioenschappen.

ā€œDoel voor dit Europees Kampioenschap? Met de Europese titel naar huis, anders hoeven we ook niet naar Portugal te gaanā€, knipoogt Tim. ā€œOf ik het nu ben of mijn team-/landgenoot, maakt mij niet uit. Ik rij altijd om te winnen!ā€