sv Hatto Heim won in oktober de derby sv Hatto Heim - v.v. Hattem met 2-1
sv Hatto Heim won in oktober de derby sv Hatto Heim - v.v. Hattem met 2-1 Foto: Gonny van Duinen

Spektakel verwacht tijdens stadsderby

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Zaterdag 7 mei staat om 18.00 de stadsderby v.v. Hattem ā€“ s.v. Hatto Heim op het programma. Een wedstrijd die door coronaperikelen twee jaar niet gespeeld is.

ā€œZaterdag zijn alle ingrediĆ«nten aanwezig voor een mooie spectaculaire wedstrijdā€, laat v.v. Hattem weten. ā€œHet begint met de basis: een mooi sfeervol sportpark, een boerenkapel, een drankje, de geur van hamburgers en een echte grasmat waar menig betaald voetbalclub jaloers op is.ā€

Wedstrijd der periodekampioenen

Hatto Heim won met 8 winstpartijen de 1ste periode en had in de winter zoā€™n ruime voorsprong op de achtervolgers dat menig supporter al droomde over een al dan niet ongeslagen kampioenschap. Voor de ploeg van Herman Oosterhaar was de start van de competitie verre van florissant. Veel en langdurige blessures zorgden ervoor dat er geen ingespeeld team stond en de wapendragers vonden zich na de 1ste periode terug op de onderste plekken van de ranglijst. Waar Hatto Heim na de hervatting van de competitie in februari punten begon te verspelen, stond het team van v.v.Hattem op en begon aan een reeks wedstrijden die resulteerde in het winnen van de 2e periode. Het team is in de 13 wedstrijden vanaf eind november nog ongeslagen en de voorwaartsen vinden vrij makkelijk het net.

Druk ligt bij Hatto Heim

Zaterdag lijkt tijdens de stadsderby de druk bij Hatto Heim te liggen. Het team kan, om het eerder zo vanzelfsprekende lijkende kampioenschap te behalen, zich eigenlijk geen puntverlies veroorloven omdat Rouveen dan langszij komt en er nog 5 lastige wedstrijden op het programma staan.

ā€œv.v. Hattem zal de thuiswedstrijd vrijuit en met zelfvertrouwen kunnen spelen en op zoek gaan naar revanche voor het ongelukkige verlies in blessuretijd in de eerdere wedstrijd dit seizoenā€, aldus v.v. Hattem. Na de wedstrijd zal DJ Mulders Music & Light een feestelijke sfeer verzorgen. Publiek wordt vriendelijk verzocht zoveel mogelijk met de fiets naar het sportpark te komen.