Op de foto matchwinnaar Twan van Rijssen die in de tang wordt genomen
Op de foto matchwinnaar Twan van Rijssen die in de tang wordt genomen Gradus Dijkman

sv Hatto-Heim pakt belangrijke winst

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Zaterdag stond de wedstrijd vv Elspeet - sv Hatto-Heim op sportpark Op de Heide op het programma. Het leverde de ploeg uit Hattem uiteindelijk drie heel belangrijke punten op.

In de eerste helft was het rommelig voetbal mede veroorzaakt door de weersomstandigheden. Toch kwamen er kleine kansje voor beide teams. Voor sv Hatto-Heim waren dat Bram Neuteboom en Twan van Rijssen, en voor Elspeet waren dat Kees Pluim en Niels v.d. Steeg, maar het vizier stond nog niet op scherp. Toeschouwers moesten wachten tot de 31e minuut: een fout in de verdediging van Hatto-Heim die de bal niet weg kreeg, ook mede door de harde wind, en daar profiteerde Niels v.d. Steeg van. Hij schoot de bal beheerst langs doelman Jorick Mensink 1-0. Vijf minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. Rowan Mensink schoot op het doel. Zijn schot werd nog geblokt, maar in de rebound was het Elnathan van Dijk die de bal hard het doel in schoot. Keeper Robin Post was kansloos.
In de tweede helft was het sv Hatto-Heim dat op zoek ging naar de 1-2. Ruim 50 minuten op de klok en Hatto-Heim zette een prachtige aanval op over vele schijven en het was tenslotte Twan die het afmaakte met een geplaatst schot; 1-2. Tien minuten later was het andermaal Twan die de bal veroverde van zijn directe tegenstander en hij kon zo op doelman Post af lopen. Die redde echter knap. Elspeet begon nu meer de lange bal te spelen in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen, maar de verdediging stond goed op de been. In blessuretijd nog een hoofdblessure voor Michel Koridon die tijdens het offensief van Elspeet in botsing kwam. Scheidsrechter Van Leeuwen uit Heerde floot de wedstrijd af nadat er ruim tien minuten blessuretijd was bij gerekend.
Weer een belangrijke overwinning voor de geel/blauwen die gesteund werden door veel supporters uit Hattem. Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de Zwolsche Boys waar Hatto-Heim nog wat goed heeft te maken.