Bas Behrens op weg naar de 0-1.
Bas Behrens op weg naar de 0-1. Gradus Dijkman

Hatto-Heim blijft winnen

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM - Hatto-Heim ging zaterdag op bezoek bij ESC in Elburg, door de coronamaatregelingen helaas zonder toeschouwers. Bij Hatto-Heim zaten vijf basisspelers op de bank in verband met lichte klachten. Trainer Marcel van Walderveen kon geen beroep doen op deze spelers, maar gelukkig bleek hij goed in puzzelen. Zo stond ook nu weer een prima team op het veld dat de achtste overwinning op rij behaalde.

De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Veel balbezit voor de Hattemers, maar echte kansen waren er nog niet. ESC probeerde met defensief spel hun tegenstander te weerhouden van combineren, maar Hatto-Heim bleef domineren. ESC daartegen loste in de eerste helft geen enkel schot. Het duurde tot de veertigste minuut voordat Hatto-Heim er door kwam. Bas Behrens zette goed door, speelde een paar spelers dol, en in het strafschopgebied stond hij oog in oog met keeper Thomas den Besten. Met een mooi schot in de verre hoek zette Bas Hatto-Heim op 0-1.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg of er kwam een grote kans voor Twan van Rijssen. Een mooie voorzet vanaf links kon Twan nét niet het doel inglijden. ESC was gevaarlijk met de hoekschoppen en vrije trappen, dankzij hun vrij lange spelers, maar Hatto-Heim bleef met weinig moeite op de been. De 2-0 was een prachtige opgezette aanval. Keeper Jorick Mensink bereikte de ingevallen Ward Willemsen en met een mooie actie stuurde hij zijn tegenstander het bos in. Zijn strakke voorzet werd door Bram Neuteboom hard ingeschoten. Er was nog één grote kans voor de ingevallen Robin Metselaar, maar hij kwam een teenlengte te kort voor de 0-3.
Na een paar minuten blessuretijd floot scheidsrechter Pouls af voor het einde. Hatto-Heim behaalde zo de achtste overwinning op rij en staat strak aan kop met vierentwintig punten.

Er waren zaterdag in de derde klasse C drie wedstrijden afgelast door coronaklachten onder de spelers. Volgende week komt BAS uit Biddinghuizen op bezoek. Helaas zal ook deze wedstrijd zonder publiek worden gespeeld.