Afbeelding
Pieter Koridon

Hatto Heim bekert door

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Na een matige wedstrijd die in 1-1 eindigde, is er nog steeds geen einde gekomen aan de zegereeks in officiĆ«le wedstrijden (8) van de ploeg van coach Marcel van Walderveen. Hatto Heim bleek zaterdag beter in het nemen van strafschoppen dan tegenstander Bruchterveld en bekert dus door.

Twee jonge teams betraden het echte grasveld waardoor het team van Hatto Heim zichtbaar meer moeite had om de bal goed rond te spelen. Bruchterveld zette er met een 4 mans middenveld veel strijd tegenover en kwam er regelmatig snel en gevaarlijk uit. Ondanks dat kreeg Hatto Heim een aantal mogelijkheden in de eerste 10 minuten, die niet verzilverd werden door Bas Behrens en Twan van Rijssen. In de 29e minuut kon Bruchterveld de bal vlak voor de 16 meter van Hatto Heim onderscheppen en Lesley op de Haar maakt het de verdedigers moeilijk in de 16 meter. Tijmen Neuteboom ging lichtjes het duel aan en hier maakte Op de Haar dankbaar gebruik van. De verder prima leidende scheidsrechter Maathuis legde de bal op de stip waarna Niels Lubbers raak schoot. In de 42e minuut werd het gelijk: Bas Behrens nam een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld, 30 meter schuin van het doel. De bal werd half hoog keihard richting de tweede paal geschoten en ging dwars door het 5 meter gebied. Niemand raakte de bal verder en zo kwam de 1-1 op het scorebord.

De tweede helft grossierde in slordig spel aan beide kanten, maar gescoord werd er niet meer. Er moesten dus penaltyā€™s worden genomen. Rowan Mensink, Roan Admiraal, Aron Winkelhorst scoorden perfect. Jorick Mensink had op schitterende wijze een penalty gestopt en een Bruchtervelder schoot over, dus kon Winand Meilink voor de winnende penalty aanleggen en scoorde. Hierdoor gaat Hatto Heim in december weer verder bekeren. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen ESC op het programma.