Afbeelding
Gradus Dijkman

Hatto-Heim pakt eerste periodetitel

Sport

HATTEM ā€“ Hatto-Heim heeft zaterdag de eerste periodetitel gepakt. De Hattemers traden aan tegen HTC dat de wedstrijd sterk begon. In de tweede helft was het Hatto Heim dat de wedstrijd bepaalde en de zevende overwinning op rij behaalde.

In de eerste helft waren er meerdere kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet. Hatto-Heim begon de tweede helft sterk. Een vrije trap van Behrens spatte uiteen op de deklat, maar een paar minuten later was het wel raak; Bas Behrens haalde verwoestend uit en de bal krulde in de linker bovenhoek, 1-0.

Vijf minuten later kon na een voorzet van Bram Neuteboom, en door een fout in de verdediging, Twan van Rijssen de bal zo het doel in lopen. Op dat moment ging HTC drie keer wisselen om meer op de aanval te gaan spelen. Het was de ingevallen Jason van der Meulen die de spanning terugbracht om met een bekeken schot de 2-1 op het scorebord te zetten.

HTC drong meer aan en Hatto-Heim kreeg meer ruimte en daar profiteerde Dirk Agterhuis van. Hij bediende de vrijstaande Ruben Bouwhuis die vervolgens de 3-1 binnentikte. Na 95e minuut floot scheidsrechter Ekkel uit Den Ham de wedstrijd af.

Door de zevende overwinning op rij, pakte Hatto-Heim de eerste periodetitel. Marcel van Walderveen zei na de wedstrijd ā€œeen trots en gelukkig man te zijn om coach van dit team te mogen zijnā€. Volgende week een bekerwedstrijd in en tegen Bruchterveld.