V.l.n.r. Gerben Last, Kas van Oost, Michel de Boer en Martijn de Vrie
V.l.n.r. Gerben Last, Kas van Oost, Michel de Boer en Martijn de Vrie Smash ‘70

Goede zaken voor Smash’70 spelers op NK

Sport

HATTEM - Het Landstede Sportcentrum in Zwolle stond het afgelopen weekend in het teken van de Nederlandse kampioenschappen tafeltennis. Een aantal leden van tafeltennisvereniging Smash ’70 deed daar goede zaken. 

Zo waren er zowel zilver als brons in het enkelspel voor Smash’70 spelers Gerben Last en Martijn de Vries. Ook pakten Martijn de Vries en Jelle Bosman zilver in het dubbelspel.

Bij het heren dubbelspel mochten de Smash’70 mannen naar huis met zilver. Jochem de Hoop en Gabrielius Camara wonnen in een spannende finale de gouden medaille van Hattemer Martijn de Vries en Jelle Bosman met 11-9 in de vijfde game.

Bij de heren enkel lag het veld compleet open, vooral nadat Gerben Last in de kwartfinale met 4-3 van Trinko Keen wist te winnen. Vervolgens verloor Gerben in de halve finale met 4-2 van Michel de Boer. In de andere halve finale wist Martijn de Vries, na een 2-0 achterstand, met 4-3 te winnen van Kas van Oost.

De finale was een waar slagveld. Michel de Boer leek met een 3-0 voorsprong in games op een makkelijke zege af te stevenen. Martijn de Vries kwam echter terug tot 3-3 en liep in de zevende game makkelijk uit naar een 6-1 voorsprong. Uiteindelijk was het Michel die op een 10-7 voorsprong kwam en het eerste matchpoint direct verzilverde.