Afbeelding
Gradus Dijkman

Hatto-Heim pakt zege in blessuretijd

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- SV Hatto-Heim heeft zaterdag ook de derde wedstrijd van de competitie gewonnen.

De ploeg van Marcel van Walderveen leek punten te gaan verspelen tegen VIOS Vaassen. Op het moment dat de blessuretijd begon te lopen scoorde de uitploeg namelijk de gelijkmaker. Maar de geelblauwen wisten de rug te rechten. Elnathan van Dijk zette het sportpark in vuur en vlam door in de 95e minuut de winnende binnen te schieten.

Voor een leuke voetbalwedstrijd zijn twee ploegen nodig, die willen voetballen. Dat was zaterdag zeker het geval. Hatto-Heim en VIOS Vaassen maakten er een heerlijke wedstrijd van. Hatto-Heim had het overwicht, maar stuitte voor rust diverse keren op de uitblinkende doelman van de gasten. VIOS Vaassen ging zelf beter met de kansen om. Geklungel in de defensie bracht de uitploeg vrij voor keeper Jorick Mensink, die eerst nog knap redde maar vervolgens kansloos was op de rebound van Dennis de Jong. Met die 0-1 gingen de ploegen de rust in.

Na rust was Hatto-Heim duidelijk de bovenliggende ploeg en creëerde het snel nieuwe kansen. In de 54e minuut viel de gelijkmaker. Rowan Mensink stuurde Ward Willemsen diep, die vervolgens raak schoot. Ook na de gelijkmaker stapelde Hatto-Heim kans op kans. Het duurde tot de 66e minuut dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Bram Neuteboom zette met een prachtige pass Twan van Rijssen vrij voor de keeper, die vervolgens geen fout maakte. Op het moment dat de blessuretijd begon te lopen, kreeg Hatto-Heim een zware tik te verwerken. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld werd door Alexandro Johannes binnengetikt en leek de wedstrijd te eindigen in een onterecht gelijkspel. Maar diep in blessuretijd ontfutselde Elnathan van Dijk zijn tegenstander de bal en schoot vervolgens van zo’n 20 meter raak in de verre hoek. Het doelpunt leidde tot een explosie van vreugde. w

Met de overwinning blijft Hatto-Heim koploper in de Derde klasse C met negen punten uit drie wedstrijden. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Olympia’28 uit Hasselt.