Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen
Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen Isis vd Put

senioren team sportacrobatiek zwolle naar wk sportacrobatiek in genĆØve

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Zwolle 28-05-2021,

Met trots kunnen wij, Sportacrobatiek Zwolle, melden dat onze A-senioren damesgroep, bestaande uit Romy Zwiers, Ratna Hulleman en Noa Walderveen, op 29 juni aanstaande zal afreizen om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Sportacrobatiek in GenĆØve.
Ondanks alle restricties in deze onwaarschijnlijke coronatijd hebben zij keihard getraind en behaalden ze een ticket voor het WK dat plaats zal vinden van 2 tot en met 4 juli 2021. 
Hier doe je het als acrogymnast natuurlijk voor. Een kans om op het belangrijkste toernooi jezelf ten tonele te brengen. Een Wereld Kampioenschap is dĆ© droom van alle acrogymnasten. 

Als club zijn we uiteraard ontzettend trots en weten wij wat een voorrecht het is om hier aan te mogen deelnemen. Als onderdeel van ā€˜Team Nederlandā€™ naar GenĆØve afreizen en daar strijden voor een plek in de finale en dan misschien wel het hoogste haalbare; een podiumplek. 
Zelf zegt het team hierover:
ā€œWij hebben ons gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen Sportacrobatiek in GenĆØve voor komend juli. Sinds vorig jaar vormen wij een A- senioren damesgroep.

Vanaf het moment dat wij weer mochten trainen, zijn wij, ondanks de coronamaatregelen, keihard aan de bak gegaan. Wij hebben alle drie hetzelfde doel, en dat is shinen op het WK.
Wij trainen ongeveer 20 uur in de week. De uren die we maken benutten we zo goed mogelijk om ons optimaal voor te bereiden. 
Deelname aan het WK brengt hoge kosten met zich mee die wij als team zelf moeten betalen. Sportacrobatiek valt niet onder de Olympische sporten, wat betekent, dat de bond ons helaas financieel niet ondersteunt.
Wij zijn daarom o.a. een crowdfunding gestart op www.sport.talentboek.nl. Wij zijn blij en dankbaar voor alle financiĆ«le steun die wij kunnen krijgenā€.

Wij wensen Romy, Ratna en Noa heel veel succes bij de voorbereiding en natuurlijk op het WK!

Sportacrobatiek Zwolle

Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen
Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen
Romy Zwiers, Ratna Hulleman & Noa van Walderveen