Afbeelding
Helma Ruitenberg Fotografie

Skeelerlessen groot succes

Sport

HATTEM - Na twee lesreeksen van 5 en 10 lessen gaat de IJsvereniging Hattem de komende jaren wekelijks skeelerlessen aanbieden. Coƶrdinator skeeleren Karin Stukker van de ijsvereniging laat weten dat het animo om skeelerlessen te volgen in Hattem groot is.

ā€œIn juni zijn we gestart met de lessen. De aanmeldingen stroomden binnen. Per uur konden maximaal 10 kinderen deelnemen. Er kwamen zoveel enthousiaste reacties dat besloten is tot een vervolg. In de lessen die tot nu toe zijn gegeven zie je bij iedereen enorm veel vooruitgang, zowel qua techniek als snelheid. Dat is mooi om te zien. De lessen worden op een spelende wijze gegeven en plezier is een hele belangrijke factorā€.

Dat veel kinderen de lessen willen continueren, klinkt de voorzitter BĆ© Dekker als muziek in de oren. De skeelerlessen waren bedoeld om te onderzoeken of er belangstelling is voor skeeleren en in de toekomst de activiteiten uit te breiden naar meerdere doelgroep en deelname aan bestaande competities.

Vanaf 21 november vinden deze lessen iedere zaterdag van 9.00 tot 11.15 uur plaats. Van 09.00 tot 10.00 uur voor kinderen voor de jeugd van 6 tot en met 10 jaar. Van 10.15 tot 11.15 uur voor kinderen van 11 tot en met 16 jaar. Gedurende het winterseizoen vinden tot half maart lessen droogtrainingen plaats. Deze vinden plaats in of voor het clubgebouw, met gebruik van materialen zoals schaatsplanken. Indien het weer het toelaat zal de skeelerbaan ook af en toe gebruikt worden. Meer informatie is te vinden op www.ijsvereniginghattem.nl.