Jorgen Hendriksen

Volleyballers komen 5 punten tekort voor winst

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM- Na een sterke openingswedstrijd liet een vervolgwedstrijd voor HVV Berends en Slump HS1 even op zich wachten.

Ook in de volleybalcompetitie gooit Covid-19 met enige regelmaat roet in het eten. Nadat de supporters al niet langer welkom waren, moest ook HVV Berends en Slump tweemaal een uitwedstrijd geannuleerd zien worden. Gelukkig was er op donderdagavond weer een haalbare wedstrijd in de agenda, als REBO ERA Makelaars/Rebelle HS2 op bezoek komt. Beide ploegen hebben tot dusver 1 gespeeld en deze met 4-0 gewonnen.

Al snel werd in de eerste set duidelijk dat de gasten uit Dieren volleyballend minstens een gelijkwaardige tegenstander zou moeten gaan worden. Aanvallend werd HVV HS1 snel onder druk gezet. Het achterveld had de organisatie nog niet op orde, waardoor REBO ERA in de eerste set makkelijk scoorde. HVV gaf echter de set niet zomaar op en knokte zich terug in de wedstrijd. De spannende eerste set eindigde echter in 23-25 voor de gasten.

In de tweede set draaide de organisatie wat soepeler, en het werd een spannende set, waardoor een winnaar lange tijd niet aan te wijzen was. Helaas trok ook deze set het team uit Dieren aan het langste eind. Ditmaal met 22-25 op de borden. In de derde set was er een weinig wisselend spelbeeld. HVV Berends en Slump bleef slordig in de servicebeurten. Er werd geknokt en er was beleving, maar op de momenten dat het echt moest, liet HVV de kansen onbenut en slaagde het er niet in om de rust in het spel te krijgen. Een winstpartij kon dan ook helaas niet uit het vuur worden gesleept: 23-25.

Terwijl de overkant vrolijk aan een ā€˜alles of nietsā€™ vocaal offensief begon, wist HVV dat er nog altijd een punt te verdienen was. In de laatste set bracht een aantal jongens de energie en werd er met meer overtuiging gescoord. Uiteindelijk pakten de mannen uit Hattem een verdiend puntje mee. Zo kwam de vierde setstand op 25-22.

Al met al een spannende pot, waarbij HVV over de wedstrijd gezien 93 punten pakte en de gasten 97. Dit biedt gelukkig genoeg perspectief voor een returnwedstrijd. Aan HVV nu de taak om snel de knop om te zetten en het vizier te richten op donderdag 15 oktober, als Dros-Alterno HS4, als het goed is, op bezoek komt.