Afbeelding
.

Nu bij Motus ook werken aan gezondheid én onderneming

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

HATTEM – “Het team gespecialiseerde zorgverleners van Motus heeft er een specialisme bij”, zegt (sport)diëtist Jan-Henk Slotman. Hij geeft er nu namelijk ook personal training onder de naam Personal Training 038, kortweg PT038.

Een team van specialisten werkt binnen Motus samen aan de gezondheid en fitheid van mensen in Hattem en omgeving. Dit gebeurt op het gebied van slaap, ontspanning, ademhaling, beweging, training en voeding. “Wat betreft beweging en training voeg ik met personal training een specialisme toe”, zegt Jan-Henk. De basis hiervoor ligt in zijn studententijd. Daar werkte hij, naast zijn studie Voeding en Diëtetiek, als fitnessintructeur binnen verschillende fitnesscentra. Ook haalde hij het diploma voor Fitvak A en B.

Combinatie

Na zijn studie begon hij in 2014 voor zichzelf als diëtist onder de naam Diëtistenpraktijk Slotman. “Vanaf de start heb ik voor ogen om dit te combineren met sport; dit vanwege mijn passie voor sport, onder ander op het gebied van fitness.” In de loop der jaren kwam steeds meer de behoefte dit aan te pakken in de vorm van personal training. Om die reden rondde Jan-Henk vorig jaar de opleiding NASM-personal trainer af.

“Als ondernemer is het me opgevallen dat collega-ondernemers en managers veel balletjes hebben hoog te houden. En dat het sporten er door de drukte thuis en op het werk vaak bij inschiet. Gebrek aan energie voor het thuisfront, een verminderde focus, overgewicht en vastzittende spieren en andere vage lichamelijke klachten hoor ik van collega-ondernemers en managers hierdoor vaak voorbij komen.”

‘Gewoon’ sporten met en na kanker

Als ondernemer weet Jan-Henk hoe het voelt om 24/7 met werk bezig te zijn. En hoe een lijf reageert als het wordt opgeslokt door alles wat er privé en zakelijk speelt. “Als je dan ook nog ‘iets met bewegen of gezondheid moet’, zakt je de moed soms in de schoenen. Sinds mijn kanker, jarenlange revalidatie en onderbeenprothese weet ik dat het wél kan; juist ook als je even niet lekker in je vel zit of -vage- lichamelijk klachten hebt.” Daarom combineert hij zijn persoonlijke levenservaring met zijn expertise rondom voeding, beweging en gedragsverandering. “Daar voeg ik het plezierelement aan toe.”

Ieder een eigen aanpak
Jan-Henk heeft voor zijn werk een mooie missie: ondernemers en managers inspireren en motiveren op weg naar een gezonder en blijvend resultaat! Hoe? “Via fittraining, afgestemd op wat jij wilt bereiken. Met leuke en uitdagende oefeningen ter verbetering van je stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Daarbij ga je doelen overtreffen en de training zelfs missen als je een keer niet kunt. Dat vraagt om een andere leefstijl in plaats van snel scoren. Wat bij jou werkt? Dat ontdek je tijdens de 1-op-1 personal training en -online- coaching.”

Teamaanpak

Voor het werken aan fitheid en gezondheid spelen verschillende factoren een rol, waaronder slaap, ontspanning en ademhaling. Ook is de kans op een blessure altijd aanwezig. Om die reden werkt Jan-Henk binnen Motus met een team van specialismen om zo samen te werken rondom ondernemers en managers in Hattem en omgeving. Voor interesse of voor vragen kun je bellen, appen of mailen naar 06 57400770 of info@personaltraining038.nl. Je bent ook welkom aan de Hoopjesweg 2B of op de www.personaltraining038.nl.