Afbeelding
.

Eerenstein neemt dealerschap Farrow and Ball over van Duinkerken

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HATTEM- Afgelopen zaterdag hebben Fokko en Marianne Duinkerken na ruim 50 jaar de deuren van het familiebedrijf aan de Achterstraat definitief gesloten. “Het einde van een tijdperk”, zoals ze het zelf zeggen. Trouwe klanten hoeven het populaire merk Farrow and Ball gelukkig niet te missen: Eerenstein uit Zwolle heeft het dealerschap van dit merk overgenomen van Duinkerken.

“Ik heb ooit gesproken met de importeur van Farrow and Ball en kreeg toen te horen dat Duinkerken in Hattem het dealerschap had én dat dit zo zou blijven totdat zij de deuren zouden sluiten. Het merk heeft zich daar ook altijd aan gehouden en dat kan ik echt waarderen”, vertelt Daniël Eerenstein. Ook Marianne is zeer positief over het Engelse merk. “Ik ben nog altijd blij dat we er destijds mee zijn begonnen. Ze hadden alles zo goed voor elkaar en stonden ook echt achter ons. Een heel fijn merk om zaken mee te doen.”

Uniek merk

Duinkerken en Eerenstein hadden al regelmatig contact. Nadat duidelijk werd dat Fokko en Marianne gingen stoppen met de zaak, en de einddatum bekend werd, konden definitieve afspraken gemaakt worden over het dealerschap. Daniël: “Het is een hele mooie toevoeging voor ons als verfspecialist. Farrow and Ball is een uniek verfmerk, met name vanwege het kleurenpalet. De preciesheid waarmee je kleuren kunt mengen is heel bijzonder. Kritische klanten zien dat”, vertelt hij. Marianne beaamt dat. “De verf van Farrow and Ball heeft een hele mooie diepte qua kleur. Bij onze klanten was dit ook een zeer populair merk, mensen kwamen er speciaal voor naar ons toe.” Marianne heeft klanten de afgelopen periode al naar Eerenstein doorverwezen, vol vertrouwen. “Net als ons bedrijf zijn zij specialist én hebben ze meer te bieden dan verf alleen. Ideaal voor onze klanten!” 

Ongeëvenaard gevoel voor kleur

Daniël roemt Mariannes gevoel voor kleur. “Dat is uniek en ongeëvenaard en vind je niet zo snel. Ze heeft de lat heel hoog gelegd voor ons. Een mooie uitdaging!” Marianne lacht als ze deze mooie woorden hoort en begint gelijk te vertellen. “Ik was altijd degene die de kleuren er met de hand bij maakte, had ook eigen recepturen voor klanten.” Het geheim? Marianne: “Goed luisteren naar je klanten want zij zijn degene die je moet bedienen. En ook bij Eerenstein zit dit helemaal goed!” 

Veel reacties

Fokko en Marianne hebben al heel veel reacties ontvangen op het stoppen met de zaak. Veel mensen komen ook nog even langs met een presentje en mooie woorden. Het doet Marianne veel. “Ik heb hier toch 51 jaar rond gelopen, zes dagen in de week!”, zegt ze. “Het is even doorbijten, maar het komt allemaal goed. We laten het allemaal maar op ons af komen!”

Welkom in Zwolle

Duinkerken heeft dan wel de deuren gesloten, maar u kunt nog altijd genieten van de mooie producten van Farrow and Ball. U bent van harte welkom bij Eerenstein aan de Vechtstraat 68 in Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.eerenstein.nl of bel telefoonnummer 038-45 35 301.