Afbeelding
.

Matsfysio bestaat 5 jaar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HATTEM - Matsfysio is een kleinschalige eerstelijns praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie. Al vijf jaar bieden Maarten en Margreet Schutselaars-Beltman optimale patiëntenzorg gericht op mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Ruime ervaring

Maarten en Margreet Schutselaars hebben beiden ruime ervaring in binnen- en buitenland opgedaan in de eerstelijns fysio- en manuele therapie. Gedreven en vol enthousiasme proberen zij mensen zo goed mogelijk te helpen wanneer zij klachten hebben met hun houding en het bewegen. “Wij behandelen voornamelijk mensen met klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat, zoals rug- en nekpijn. Dit doen wij met behulp van fysio- en manuele therapie. Specialisaties die wij aanbieden zijn; Dry needling, littekentherapie, kinder manuele therapie en kaakfysiotherapie. Daarnaast bieden wij coaching aan in de vorm van NLP, hartcoherentie en levenscoaching. Margreet geeft ook pilates lessen. De therapieën, uitgezonderd de pilateslessen, vinden allen één-op-één plaats”, vertellen Maarten en Margreet in de professioneel uitgeruste praktijk aan de Sparrenlaan in Hattem.

Kleinschalige praktijk

Iedereen met (pijn)klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kan zich aanmelden bij Matsfysio. Dit kan sinds 2006 zonder verwijzing van de huisarts. Middels een screening tijdens het eerste bezoek wordt vastgesteld wat Matsfysio voor u kan betekenen. Matsfysio kiest heel bewust voor een kleinschalige manier van werken. “De behandeling voeren wij voornamelijk uit met onze handen, dus zonder apparaten. Door de combinatie van verschillende interventies binnen één behandeling, proberen wij tot een snel en goed behandelresultaat te komen”.

Goed resultaat

Tevreden blikken Maarten en Margreet terug op de afgelopen vijf jaar dat zijn werkzaam zijn in Hattem. “De tijd is voorbij gevlogen. We hebben Hattem leren kennen als een prettige plek om te werken en te wonen. Het eerste jaar hebben wij de kat uit de boom gekeken en natuurlijk onze twijfels gekend over het bestaansrecht van de praktijk. Inmiddels weten de Hattemers ons te vinden en hebben we inmiddels veel mensen leren kennen en met goed resultaat kunnen helpen”.

Maarten en Margreet benadrukken dat het binnen de praktijk de RIVM regels strikt worden opgevolgd zodat een bezoek aan Matsfysio veilig en verantwoord is. “De pilatesgroepslessen gaan nu uiteraard niet door. Door het navolgen van de coronaregels is ons aanbod van (noodzakelijke) zorg vergelijkbaar met de oude situatie. Naast het verplicht dragen van een mondkapje, hanteren wij een streng hygiënebeleid, waaronder het veelvuldig reinigen van de deurklinken, het luchten van de openbare ruimtes en de behandelkamers en het streng zijn in het screenen van bezoekers”.

Toekomstplannen

Naast het vasthouden aan van de kleinschaligheid van Matsfysio hopen Maarten en Margreet in de toekomst meer tijd te kunnen steken aan een gezonde leefstijl van de bewoners van Hattem in de vorm van preventie. Door het geven van workshops en clinics, binnen het domein van de fysiotherapie wordt het belang van gezond leven onder de aandacht gebracht. Daarnaast blijven Maarten en Margreet zich door het volgen van cursussen nog meer te verdiepen om de cliënten nog beter van dienst te zijn.

Matsfysio is gevestigd aan de Sparrenlaan 3 in Hattem. Voor meer informatie: www.matsfysio.nl.