Afbeelding
Foto: .

Groep 8 Jan Jaspersschool op TV

Algemeen

HATTEM – Groep 8 van de Jan Jaspersschool heeft meegedaan aan het nieuwe ZAPP tv-programma ‘Groep 8 aan de macht’.

In het kader van het programma werd afgelopen najaar een petitie aangeboden aan wethouder Margriet Brouwer. Daarin gaven de leerlingen aan dat de gemeente te weinig luistert naar kinderen.

Afgelopen week werd samen met wethouder Brouwer gekeken naar de TV uitzending, waarin presentatoren Emma Wortelboer en Sahil Amar Aïssa in zes afleveringen verschillende groepen 8 volgen die zich buigen over lokale of nationale kwesties. Eén van die groepen was groep 8 van de Jan Jaspersschool.

De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om te vertellen wat de petitie allemaal teweeg heeft gebracht en wat nu de status is. De door de kinderen aangekaarte problemen zijn besproken met de burgemeester en de andere wethouders. Alle speeltuinen zijn inmiddels grondig beoordeeld en worden in de komende jaren verbeterd. Niet alleen om de problemen aan te pakken die de kinderen hebben genoemd, zoals het aantrekkelijker maken van de speeltuinen voor oudere kinderen, maar ook door deze toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking. Verder wordt gekeken naar andere zaken, zoals het verbeteren van de waterafvoer zodat je droge voeten houdt als je naar de speeltuin gaat. “Ook het groen op en rondom de speeltuinen krijgt de aandacht die het verdient”, aldus wethouder Brouwer.

Zij bedankte de kinderen voor hun inzet, betrokkenheid en creativiteit. “ Samen maken we onze gemeente nog mooier en kindvriendelijker.” De uitzending is terug te zien via: bit.ly/ZAPPHattem.