Olieverftekening uit de nieuwe tentoonstelling.'Monnickendam’ ©Anton Pieck, lisenced by Orange Licensing
Olieverftekening uit de nieuwe tentoonstelling.'Monnickendam’ ©Anton Pieck, lisenced by Orange Licensing Foto: Hans Wijninga

Heropening Anton Pieck Museum

Algemeen

HATTEM – Het Anton Pieck Museum is vanaf 9 april weer geopend voor het publiek. Op 19 april, op de geboortedag van Anton Pieck, opent burgemeester Marleen Sanderse officieel het vernieuwde Anton Pieck Museum met drie bijzondere tentoonstellingen. 

Het museum was de afgelopen maanden gesloten in verband met een grondige renovatie. Nadat vorig jaar het dak al onder handen werd genomen was nu de binnenzijde aan de beurt. Op 19 april wordt op feestelijke wijze het vernieuwde museum officieel geopend onder leiding van de Hattemse TV-presentatrice Marge Fikse. Er zijn vanaf deze week drie bijzondere tentoonstellingen te zien. De Olieverven van Pieck laat zien hoe Anton Pieck ook met olieverf zijn romantische blik op het alledaagse leven kon vastleggen.

De tweede tentoonstelling bevat de ontwerptekeningen voor het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes dat Anton Pieck vijftig jaar geleden maakte voor de Efteling. 

De derde tentoonstelling gaat over de grappige illustraties van Marius van Dokkum die hij maakt voor de prentenboekenserie over Opa Jan.

Meer over de opening van het Anton Pieck Museum in de papieren editie van De Hattemer van volgende week.