Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

Werkzaamheden nieuwe aansluiting A28

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - De provincie Gelderland werkt aan de nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark H2O op de A28. Van maandag 8 tot en met vrijdag 19 april worden de nieuwe toe- en afritten aangesloten op de bestaande weg. Deze werkzaamheden vinden ’s nachts plaats om de hinder te beperken en de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden. De nieuwe aansluiting en het viaduct zijn naar verwachting in de zomer van 2024 gereed.

Omleidingen 

Om de werkzaamheden aan de A28 uit te voeren zijn er 2 keer 5 nachtafsluitingen:

  • Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april tussen 21.00 en 05.00 uur: Afsluiting van de verbindingsweg N50-A28 van Kampen richting Amersfoort. Verkeer vanuit de richting Kampen wordt omgeleid via knooppunt Hattemerbroek.
  • Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april tussen 21.00 en 05.00 uur: Afsluiting van de verbindingsweg A28-A50 van Amersfoort richting Apeldoorn en van Amersfoort richting Kampen. Verkeer vanuit de richting Amersfoort leiden we om via verkeersplein Zwolle-Zuid.
  • Tijdens de nachtafsluitingen blijft de A28 ter plaatse open voor het doorgaande verkeer met 1 rijstrook. Tevens blijft de bestaande aansluiting Wezep open voor verkeer.

De werkzaamheden bestaan uit het verplaatsen van de tijdelijke barrier, frezen van het bestaande asfalt, asfalteren en aanbrengen van markeringen op de weg. De omleidingen staan aangegeven met gele borden langs de weg. 

Openstellen 

Om de nieuwe aansluiting open te kunnen stellen voor al het verkeer, moet ook het viaduct klaar zijn voor gebruik. Tijdens de bouwwerkzaamheden is geconstateerd dat de opleggingen van het viaduct vervangen moeten worden. In de komende periode worden deze laatste werkzaamheden uitgevoerd. Fietsers en bromfietsers kunnen wel gebruik blijven maken van het aparte fietsviaduct. Naar verwachting gaan de nieuwe aansluiting en het viaduct in de zomer van 2024 open. Dat wordt gevierd met een feestelijke opening waarbij bewoners, bedrijven en belangstellenden uit de omgeving welkom zijn. Daarna zijn Wezep en bedrijvenpark H2O bereikbaar via de nieuwe toe- en afritten aan de A28. 

Veilige weg

Provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan de nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark op de A28. Dit verbetert de leefbaarheid in de kern van Wezep en de bereikbaarheid van bedrijvenpark H2O. Doordat het vrachtverkeer directer van de A28 naar het bedrijventerrein kan rijden, wordt het minder druk op omliggende lokale wegen. Deze wegen worden dan veiliger, vooral voor fietsers omdat zij minder vrachtverkeer tegenkomen. In de woonomgeving verbetert de luchtkwaliteit, doordat er minder fijnstof in de lucht komt. Het bedrijvenpark H2O krijgt een rechtstreekse ontsluiting op de A28 en is daardoor beter bereikbaar. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van dit bedrijvenpark. 

Meer informatie

Actuele informatie over de aansluiting Wezep en H2O op A28 vind je op www.gelderland.nl/H2O. Informatie over omleidingsroutes vind je op www.bereikbaargelderland.nl.