Afbeelding
Foto: .

Gea op avontuur in Australië

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Gea de Jong is deze week vertrokken naar Australië om deel te nemen aan de Overland Track. Samen met haar Australische familie gaat zij deze intensieve wandeling lopen door bergen, bos, moeras met adembenemende uitzichten, schitterende meren en een ongerepte natuur.

Avontuur

Dinsdag is Gea op het vliegtuig richting Down Under gestapt om aan het grote avontuur te beginnen. Het idee om mee te doen komt van haar zus Jolanda die samen met een groot deel van de familie in Australië woont. “Dit jaar wordt mijn zus 60 jaar. Zij heeft altijd gezegd: “Voordat ik 60 word, wil ik de Overland Track lopen.” Vanwege de coronaperikelen kwam het lange tijd niet tot een ontmoeting met de familie aan de andere kant van de wereld. “Het wordt een ander familiebezoek, dan wanneer je alleen bij elkaar op de koffie gaat”, vertelt Gea. “Het is fijn om mijn familie weer te kunnen zien en dit avontuur samen met hen te gaan beleven”.

Track

De Overland Track is één van de mooiste wandelingen die je kunt maken in Australië. De wandeltocht loopt van Cradle Mountain naar Lake St. Clair in Tasmanië en is officieel 79 kilometer lang. Door de vele interessante sidetrips die je kunt maken, kan de teller aan het einde zomaar boven de 100 kilometer uitkomen. “Het is nu zomer in Australië. Doordat de tocht voert door een berggebied, kun je vier seizoenen op één dag tegenkomen. Je moet dus overal op voorbereid zijn. Voor de start wordt de uitrusting die je mee moet nemen dan ook goed gecontroleerd, anders mag je niet starten.”

Het eerste gedeelte van de Overland Track is gelijk het zwaarste. Hier heb je te maken met steile beklimmingen en heb je de mogelijkheid om een aantal extra bergen te beklimmen. “Tijdens de track zijn er basic houten hutjes waar je kunt slapen, maar het is verplicht om een tent mee te nemen. Daarnaast is er geen eten onderweg en zijn er geen kookfaciliteiten. Dat betekent dus dat je een gaspitje en al je eten voor minimaal 5 tot 7 dagen moet meenemen. Alleen in noodgevallen kan contact worden opgenomen via een satelliet.”

Voorbereiding

De afgelopen maanden werd er flink getraind om met bepakking en al goed voorbereid aan dit grote avontuur te beginnen. Hoewel het ook best wel zwaar zal worden, wil Gea op de eerste plaats vooral gaan genieten van het weerzien met familie en om samen deze intense ervaring te delen.

“Eentje om nooit te vergeten met stilte en reflectie in een ongerepte natuur.”