Afbeelding
Foto: Waterschap Vallei en Veluwe

Werk aan stuw Kamperhoeve is klaar

Algemeen

HATTEM - Stuw Kamperhoeve in Hattem is vernieuwd. De houten stuw die ruim 25 jaar dienst deed, maakte plaats voor een roestvrijstalen kantelstuw. Waterschap Vallei en Veluwe realiseerde het werk in de vijver van de wijk Gaperslanden in ruim drie weken tijd.


Belangrijkste functie van de stuw is het voorkomen van wateroverlast in het lager gelegen stedelijk gebied van Hattem. Te veel water in de vijver stroomt over de stuwplaat naar de Oude Middelwetering. Van daaruit stroomt het water bij gemaal Antlia in de IJssel. Het waterschap gebruikt de stuw ook om regenwater langer te kunnen vasthouden. In droge perioden is dan water beschikbaar.

Vissoorten

Veel voorbijgangers namen de afgelopen weken een kijkje bij het uitgevoerde werk. Op de plek waar beton is aangebracht zijn ongeveer 100 vissen afgevangen en vrijgelaten waar wel water stond. Het ging om de soorten zeelt, baars, stekelbaars, kleine modderkruiper, zwanenmossel, blankvoorn en gondel.

Bijeenkomst

Voor zowel damwand als kantelstuw is gebruik gemaakt van duurzaam materiaal, dat naar verwachting 50 jaar meegaat. Omwonenden, maatschappelijke organisaties, ondernemers en gemeente Hattem gaan de straten rond Kamperhoeve in een aantrekkelijke groene omgeving veranderen. Dinsdag 27 februari om 19.30 uur organiseert gemeente Hattem hierover een informatiebijeenkomst in de Open Poort. De deuren gaan om 19.15 uur open. Waterschap Vallei en Veluwe is aanwezig om vragen over stuw Kamperhoeve te beantwoorden. Gemeente Hattem presenteert het definitieve plan en geeft een doorkijkje naar de planning. Meer informatie staat op https://samenhattem.nl.