Afbeelding
Foto: .

Bijbel & Gezin in VBG Bethel

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Vrije Baptisten Gemeente Bethel aan de Hessenweg 84 organiseert in samenwerking met Bert Reinds een drietal studieavonden over het onderwerp: Bijbel & Gezin. De eerste avond is gepland op 28 februari om 19.30 uur en heeft als thema: Een hecht gezin is een echt gezin. 

“In gesprekken met andere ouders ontdek je dat het met elkaar praten over de kinderen aanmoedigt weer aan de slag te gaan als je het even niet ziet zitten. Je ontvangt erkenning, waardering en ideeën om de draad weer op te pakken. En dat hebben we toch allemaal op z’n tijd nodig. Ook voor opvoeden geldt het principe: Als je snel wilt ga je alleen, wil je ver ga dan samen!”

Betrokkenheid

De eerste avond heeft als thema: Een hecht gezin is een echt gezin. De sfeer en de kwaliteit in het gezin heeft een geweldige uitwerking op de ontwikkeling van de kinderen. Bijvoorbeeld door het applaus als er iets goed gaat en de gezonde correctie, wanneer het kind de neiging heeft om de kantjes eraf te lopen. “Betrokkenheid en echte interesse tonen in elkaars leven heeft een stimulerende werking in het gezin. En wat kunnen we leren van de Gemeente als gezin van God. We mogen naar onze kinderen moed en vertrouwen communiceren in plaats van angst en wantrouwen. (1 Joh 4:4).”

Geloofsopvoeding

De tweede avond is gepland op 20 maart om 19.30 uur en heeft als thema: Het beste voor je kind, maar wat is het beste? Vanuit het perspectief van het kind is de vraag: “Wat is het beste voor het kind, Wat heeft het kind nodig om steeds meer zichtbaar te worden wie hij of zij al is.” De derde avond is gepland op 3 april om 19.30 uur en heeft als thema: Het geloof in de opvoeding. “Geloofsopvoeding is het kind leren persoonlijk met de Here God in zijn/haar wereld te leven! Geloven krijgt in en rondom het leven van het kind uitwerking, dan heeft het effect, en dat zal hem/haar op een gegeven moment doet besluiten zelfstandig verder te lopen.” De avonden worden ingeleid door Bert Reinds. Voor informatie over Bert zie zijn website: www.meandmyhouse.nl.

Op deze avonden gaat Bert Reinds de thema’s toelichten maar u gaat ook zelf aan het werk; in kleine groepen uw ervaringen en deskundigheid. U wordt van harte uitgenodigd.