Afbeelding
.

Workshop ‘glas in lood’

Algemeen

HATTEM - Dijkpoort Hattem biedt de workshop glas in lood maken aan, door Chris de Goede, ambachtelijk glas in lood maker en docent. Deze vindt plaats op twee zaterdagen: 6 en 13 april van 11.00-12.30 uur in de Dijkpoort.

Op een eenvoudige manier en binnen korte tijd worden de beginselen van het maken van een klein glas-in-loodraampje geleerd. De Goede toont tevens voorbeelden van glas in lood.

De deelnemers maken een compleet origineel glas-in-lood raampje, waarbij ze kennismaken met verschillende soorten glas, het leren glassnijden en het in elkaar zetten en solderen van het raampje. Het uiteindelijke resultaat is een compleet eigen gemaakt glas in lood van 4 stukken glas, om mee naar huis te nemen. In de herfst, op de zaterdagen 14 en 21 september van 11.00-12.30 uur, wordt de workshop nogmaals aangeboden. 

De prijs bedraagt 35 euro p.p. incl. materiaalkosten werkstuk, incl. koffie/thee/fris & lekkers. De workshop is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar. Groepsgrootte: 8 max, het loopt snel vol. 

Voor de reservering volstaat een mail naar Edith de Jong, Dijkpoort Hattem: edith.e.dejong@gmail.com. Na de bevestiging en overmaking van 35 euro op rekeningnummer: NL55 INGB 0007 8637 90 t.n.v. Kunst & Erfgoededucatie, bent u verzekerd van een plek.