Afbeelding
Foto: archieffoto de hattemer

Organisator stopt met rommelmarkt

Algemeen

HATTEM – Visit Hattem gaat alles in het werk stellen om de jaarlijkse rommelmarkt ook in de toekomst te blijven organiseren. Deze reactie gaf het bestuur van de lokale toeristische organisatie nu bekend is geworden dat organisator Harry Batstra na 26 jaar stopt met de organisatie van de rommelmarkt. 

De grootste rommelmarkt van de Veluwe wordt traditioneel op de laatste zaterdag van de zomervakantie in de binnenstad gehouden. Jaarlijks trekt dit evenement, dat Batstra in samenwerking met Visit Hattem organiseert, vele duizenden bezoekers naar de Hanzestad. Het nieuws dat de organisator stopt met het rommelfestijn sloeg dan ook in als een bom. Op social media is zelfs al een petitie gestart om de rommelmarkt voor Hattem te behouden.

“Een besluit dat met pijn in het hart genomen is”, geeft Batstra aan. Debet aan het stoppen zijn volgens Batstra de strengere regelgeving, wijziging in het inzicht van de gemeente Hattem bij het organiseren van grote evenementen en de mentaliteit van deelnemers en omwonenden. Hij stopt liever nu de rommelmarkt nog een succes is.

Meer in de papieren editie van de Hattemer van deze week.