Afbeelding
Foto: “Just the two of us” komt optreden op Winterfestijn Hattem

Winterse gezelligheid tijdens Winterfestijn Hattem

Algemeen

HATTEM – Dompel je vrijdag onder in winterse gezelligheid in de binnenstad van Hattem tijdens Winterfestijn Hattem. Geniet van straattheater, zangkoren en muziek. Ontdek handgemaakte specialiteiten en smul van lekkernijen en kom sfeervol shoppen op vrijdag 8 december tussen 14.00–21.00 uur in de binnenstad van Hattem. 

Outdoor gezelligheid        
Kom helemaal in de stemming voor de feestdagen met de vele optredens van koren en muziekensembles. Van sfeervolle nostaligsche nummers tot bekende pop- en jazzsongs en traditionele kerstnummers. Ontmoet Anna & Elsa van Frozen, een steltloper en luister naar Dickens verhalen en midwinterhoornblazers. Even lekker opwarmen bij een vuurtje kan ook, waar je zelf een broodje boven een vuurton kunt bakken. Bij de kraam van Vovie leren kinderen snijtechnieken en stokken slijpen en mogen ze zelf een pijl en boog maken. Ook kunnen er sieraden van hout gemaakt worden, zoals boomstam hangertjes.

Barokke muziek in de Dijkpoort
Herman Kaldeway zal spelen op klavecimbel: inventionen en sinfonia’s van Johann Sebastian en wat kerstversjes. De Dijkpoort is voor dit optreden geopend van 13.30 tot ca 15.30 uur.

Shoppen
Door de hele binnenstad verdeeld zijn er kramen en foodtrucks, van Kruisstraat en Kerkstraat tot op de Markt en rondom de kerk. Er zijn dit jaar ruim 15 deelnemers meer dan vorig jaar. Ga jij voor de nieuwste fashion, leukste woonaccessoires of ga je creatief aan de slag? Met zoveel verschillende deelnemers is er voor iedereen wat leuks te scoren. Of ben je op zoek naar een leuk kerstcadeau, een gave kerstdecoratie, wat lekkers voor thuis of heb je gewoon zin in een vers gebakken lekkernij, je vindt het allemaal vrijdag 8 december op Winterfestijn Hattem.