Afbeelding

Ondanks nederlaag v.v. Hattem periodekampioen

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM - Voorafgaande aan de laatste competitiewedstrijd tegen DVC Dedemsvaart waren er voor v.v. Hattem diverse scenario’s mogelijk om al dan niet alsnog de nacompetitie voor promotie te behalen.

Uiteraard zijn de spelers daar tijdens de wedstrijd zeker niet mee bezig. Voor de staf aan de zijkant van het veld is dat juist totaal anders. De wedstrijd was voor DVC ook nog van belang omdat zij nog speelden om de nacompetitie aan de onderkant te ontlopen. Door twee toegekende strafschoppen trok DVC uiteindelijk aan het langste eind, speelde het zichzelf veilig en bleek door de uitslagen op de andere velden dat v.v. Hattem alsnog periodekampioen werd.

Trainer Herman Oosterhaar had het nodige te puzzelen voor de opstelling omdat vele spelers niet beschikbaar waren. Dat tijdens de eerste helft ook nog eens Jeffrey van Ommen en doelman Alec van Dijk uitvielen, met op het eerste oog ernstige blessures, maakte het er allemaal niet makkelijker op. DVC startte de wedstrijd voortvarend en ging op jacht naar een doelpunt als basis voor meer. v.v. Hattem had het zeker in de beginfase lastig en had na 5 minuten geluk dat een mooi schot op de lat belandde. Mede door het warme weer en het kurkdroge hobbelige veld hadden beide teams moeite de bal onder controle te krijgen. v.v. Hattem speelde wat gemakzuchtig terwijl DVC steeds de randjes op zocht in de duels. Met het hanteren van de lange bal hoopte de thuisploeg dat de bal door de Hattem-verdediging niet goed beoordeeld zou worden en daaruit kansen zouden ontstaan. Gaandeweg de eerste helft kreeg Hattem meer grip op de wedstrijd en kon het zich een beetje onder de druk van DVC uit spelen, kreeg het wat kansen en zag dat de bal uit een mooi aangesneden vrije trap van Daan van Enk op de lat belanden. DVC had voor rust bijna de 1-0 kunnen maken ware het niet dat Bram van Regteren een inzet van de spits van DVC nog net voor de doellijn kon wegwerken. Als vervangers voor de geblesseerde mannen kwamen in de eerste helft Sietse Witteveen en doelman Ica de Boer binnen de lijnen.

Nadat kort na de hervatting een vrije trap voor Hattem, na een fikse en onsportieve overtreding op Maikel Rave, niets opleverde was het evenwel DVC dat toch op voorsprong kwam. Via een klutssituatie viel de bal pardoes tussen twee Hattem-verdedigers in het strafschopgebied waar een speler van DVC licht werd aangeraakt. Deze ging gretig naar de grond en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Doelman de Boer was hierop kansloos. Hattem probeert daarna wat offensiever te spelen, creëert zich wat kansen en is Sam Broekhuis dichtbij de gelijkmaker. Ondanks alle goede bedoelingen van beide teams is van goed voetbal geen sprake, is er wel veel strijd, maar daalt het niveau van de wedstrijd. Wellicht dat beide teams tevreden waren met de stand van dat moment en de tussenstanden op de andere velden? Hattem leverde in ieder geval veel energie om toch de gelijkmaker te forceren, maar dat bleef helaas uit. Het werd nog erger nadat DVC opnieuw via een makkelijk gegeven strafschop scoorde en de 2-0 liet aantekenen. Uiteindelijk was dit ook de eindstand. Mede door de uitslagen op de andere velden bleek dat DVC zich met deze overwinning veilig had gespeeld en dat Hattem alsnog op de 3e plaats in de eindrangschikking bleef staan waardoor het de 3e periode voor zich wist op te eisen. Het jonge team beloont zichzelf hiermee voor een prima seizoen en mag zich opmaken voor het toetje; de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Net als in het seizoen 2021-2022 plaatst Hattem zich onder leiding van de trainersstaf dus voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Gezien het feit dat het in het begin van de competitie wat stroef liep voor de jonge selectie, is dat een puike prestatie die lof verdient. De eerste ronde van die nacompetitie staat op het programma voor dinsdag 30 mei en wordt gespeeld op Het Achterveen. Tegenstander daarin is het team van Daarlerveen wat is uitgekomen in de 3e klasse D van het district Oost. Bij winst in deze wedstrijd wacht voor Hattem op 3 juni een uitwedstrijd tegen vv Hellendoorn