Afbeelding
Foto: #7dagenwaterchallenge

Ga de uitdaging aan: 7dagenwater challenge

Algemeen

HATTEM - Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Daarom daagt HUB Hattem jou uit om mee te doen aan de #7dagenwater challenge.

De challenge start op vrijdag 9 juni om 17.00 uur en duurt tot vrijdag 16 juni 17.00 uur. “Reset je drankgebruik; even geen suiker, cafeïne en/of alcohol drinken. Zeven dagen alleen water, jij kan dat!

Water is een goede dorstlesser en geeft je betere concentratie. In Nederland hebben wij het beste kraanwater ter wereld. Daarom is het belangrijk dat kraanwater drinken weer normaal gaat worden. Water mee naar school, voor het sporten een bidon mee en een kan (fruit)water op tafel tijdens het werk.”

Het is het vijfde jaar dat JOGG Noord-Veluwe de waterchallenge organiseert. Dit jaar doen, naast Hattem, de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, en Oldebroek mee. “Met deze gemeenten gaan we de uitdaging aan om zoveel met zoveel mogelijk deelnemers met de waterchallenge te starten”, aldus de HUB buurtsportcoaches. “

Kinderdagverblijven, schoolklassen, sportteams, vriendengroepen en gezinnen geven zich op als groep. Dit werkt heel stimulerend om de waterweek door te komen. Ook bedrijven worden gestimuleerd om de challenge aan te gaan. Want bij een gezonde werkomgeving hoort voldoende water drinken; als we thuis werken, op locatie of op kantoor. Dus roep alle collega’s bij elkaar en geef jullie ook op voor de waterchallenge”. De regel is simpel: je drinkt alleen (bruisend) water of thee zonder suiker. Eten is natuurlijk toegestaan. Iedereen kan meedoen. Dus meld je aan via www.7dagenwaterchallenge.nl.