Afbeelding
Foto: Burgemeester Marleen Sanderse nam het jubileumboek in ontvangst

Burgemeester ontvangt Jubileumboek van de Imkersvereniging

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Een exemplaar van het Jubileumboek “100 jaar Imkersvereniging Wezep-Hattem-Oldebroek” is overhandigd aan de burgemeester Marleen Sanderse.

Het was de afvaardiging van het bestuur bestaande uit Jan Willem Spronk, Jolanda Drewes en Klasien Leegsma een groot genoegen dit Jubileumboek aan te mogen bieden aan de burgemeester. Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum in 2020 van de Imkersvereniging Wezep-Hattem-Oldebroek. Het geeft een inkijkje in de geschiedenis en hoe het er heden ten dage aan toegaat binnen de vereniging en ook een doorkijkje naar de toekomst.

Er is door de boekcommissie, het bestuur en een aantal leden geruime tijd hard gewerkt om tot dit mooie resultaat te komen. Interessant zijn ook de artikelen over honing, bijen, het imkeren en alles wat daarbij van belang is. Tevens zijn er foto’s, anekdotes, interviews, wetenswaardigheden, gedichten, recepten en leuke weetjes opgenomen, die beslist de moeite waard zijn om te lezen. En bovendien is een bijdrage opgenomen van de beroemde aquarellist Rein Westra (1915-2002) in de vorm van prachtige tekeningen van drachtplanten; de kroon op dit boek.

De Imkersvereniging Wezep-Hattem-Oldebroek werkt samen met zowel de gemeente Hattem als de gemeente Oldebroek en denkt mee bij de keuze van beplanting bij diverse projecten als ook bij de keuze van bomen en struiken bij landschapsinrichting. Dit alles in het belang van de bevordering van de biodiversiteit waarbij het voor de bijen en insecten van groot belang is dat er vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar iets in bloei staat. Ook worden cursussen ‘bijen houden’ gegeven voor inwoners uit beide gemeenten. Hiervoor beschikt de vereniging over een eigen clubgebouw, bijentuin en nieuw gebouwde educatieruimte. De burgemeester van Hattem was samen met de burgemeester van Oldebroek betrokken bij het uitreiken van de Koninklijke Erepenning aan de vereniging, ter ere van het honderdjarig jubileum, alsook bij de officiële opening van de nieuw gebouwde educatieruimte.

De burgemeester bedankte de afvaardiging van het bestuur hartelijk voor dit prachtige boek en benadrukte nog eens het belang en de inzet van de vereniging bij de vergroting van de biodiversiteit binnen beide gemeenten. Het Jubileumboek is te koop voor 20 euro via de vereniging, k.leegsma@gmail.com; of telefonisch: 06-51508396. Ook is er elke woensdag- en zaterdagochtend iemand aanwezig bij de Imkersvereniging aan de Voskuilerdijk 25a in Hattemerbroek. Iedereen is welkom om daar een kijkje te nemen.